Denizcinin anasayfası

İTÜ’nün genç arıları ahilikle ekip ruhu kazanacak

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İTÜ MTAL) “Eğitimde Ahilik Takım Çalışmaları” projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında; bilişim teknolojileri, denizcilik ve elektrik-elektronik teknolojilerinden oluşan 3 farklı alanda ve 30 konu başlığında yapılacak uygulamalar ile İTÜ MTAL öğrencileri farklı kaynaklardan beslenerek takım halinde proje hazırlamayı öğrenecek.

 

 

Takım çalışmasını geliştireceğiz
Projenin detaylarını anlatan İTÜ MTAL Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Toros şunları söyledi: “Eğitimde Ahilik Takım Çalışması ile öğrencilerin uygulayarak ve oyunlaştırarak, birlikte çalışma, araştırma, geliştirme, değerlendirme, toplum önünde hitabet hünerleri kazanmalarını; böylece zihinsel, duygusal, sosyal, ruhsal ve bedensel gelişmelerine katkı sağlamalarını bekliyoruz. Takım çalışması saatinde öğrencilerimiz kendi aralarında bir yandan çalışırken, aynı zamanda öğretim üyeleri, sektörden profesyoneller ve üniversiteden büyüklerinin katılımı sayesinde, birlikte zengin bir eğitim içeriğiyle kendilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar. İTÜ MTAL olarak hedeflimiz, ülkemizin ihtiyaç duyduğu donanıma sahip, milli ve manevi değerleri yüksek bireyler yetişmesinde öncü ve aynı zamanda küresel ölçekte başarı seviyesi yüksek lider bir okul olmak.

 

 

Her öğrenci proje bazlı çalışacak

Pandemi şartlarına rağmen öğrencilerimiz projeleri ve makaleleriyle uluslararası yarışmalara katılmaya devam ediyorlar. En son Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen ‘4. Kuşak ve Yol: Gençlik Kampı ve Öğretmen Çalıştayı’na katıldık. Salgın nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen çalıştayda öğrencilerimizin çalışması “En İyi Sunum” ödülüne değer görüldü. Öğrencilerimiz için güzel bir tecrübe oldu. Öğretmenlerimizle birlikte yarışma sonrasında takım halinde proje bazlı çalışmaları nasıl daha profesyonel hale getirebiliriz, takım çalışmasıyla proje nasıl yazılır ve yönetilir konularında istişare yaptık ve bu çalışmamızı ortaya koyduk.

3 alanda 30 proje

Öncelikle öğrencilerimizin takımları oluşturulacak; bu takımların çalışacağı konular aynı zamanda müfredat çıktıları ve kazanımlarını da içerecek şekilde tespit edilecek. Takımlar denizcilik, bilişim teknolojileri ve elektrik-elektronikten oluşan 3 farklı alanda ve 30 konu başlığında çalışılarak projelerini belirleyecek. Öğrencilerin ortak çalışacağı alanlar ve konu başlıkları şunlar:

Bilişim teknolojileri alanı takımları: Mobil uygulama geliştiricisi, yazılım mühendisi, oyun tasarımcısı/programcısı, bilgi teknolojileri güvenlik uzmanı, web uygulama geliştiricisi, ağ yöneticisi, makine öğrenmesi, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, grafik tasarım.

Denizcilik alanı takımları: Denizlerde mikroplastik kirliliğin azaltılması, gemilerde CO2 salınımın azaltılması, otonom gemiler, salgın sürecinde mesleki eğitim, ultraviyole dezenfeksiyon cihazı, korsan saldırılarına karşı mücadele, kısıtlı görüşlerde seyir yardımcılarını kullanma, gemide yangın durumunda hızlı müdahale, seyir ve seyre yardımcı cihazların 3 boyutlu görsellerinin hazırlanması, 3 boyutlu gemi modelleme.

Elektrik-elektronik teknolojileri alanı takımları: Fabrika otomasyonu, akıllı şehir otomasyonu, robotik uygulamalar, nesnelerin interneti uygulamaları, dron uygulamaları, 3D tasarım uygulamaları, sanal gerçeklik uygulamaları, artırılmış gerçeklik uygulamaları, biyomedikal cihaz uygulamaları, Raspberry Pi uygulamaları.


Bunları da beğenebilirsin