Denizcinin anasayfası

1600 tekerlekle Yalova’dan Kuzey Kutbu’na

Altınova’daki Tersan Tersanesi, Havila Kystruten’den aldığı dört gemilik siparişin ikisini tamamladı. Her biri 6 bin 200 ağırlığında, 124 metre uzunluğunda ve 22 metre yüksekliğindeki gemiler için sıra dışı bir suya indirme operasyonu yapıldı. 14 gün süren hazırlığın ardından, toplam 1600 lastikli 200 aks gemilerin altına yerleştirildi. Gemiler önce havuza, oradan da suya alındı.

Gurur verici bir iş

Tersan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu yaptıkları taşıma işlemi için, “12 bin tonluk bir kütleyi karadan denizimizin içindeki havuza kaydırdık. Oradan da aynı anda iki gemiyi denize indirdik. İlk defa bu kadar büyük iki gemiyi aynı anda karadan havuza, oradan da denize indirmiş olduk. Bu açıdan bizim için bir ilk oldu. Yani Fatih Sultan Mehmed’in torunları olarak toplamda 12 bin ton ağırlığındaki kütleyi karadan kaydırarak denize indirdik. Bu da bizim ve ülkemiz açısından gurur verici bir iş oldu” dedi.

Çevreci gemiler

Paksu, suya indirilen Havila Castor ve Havila Capella isimli gemiler içinse şunları söyledi: “Gemilerimiz, dünyada en büyük batarya kapasitesine sahip gemilerinden olacak. Ayrıca Norveç’in kıyılarından Kuzey Kutbu’na, kıyılara kadar olan alanda seyahat turlarında kullanılacak. Bu seyahat esnasında hem doğal gazla hem de pille (batarya) çalışacak. Gemiler özellikleri bakımından Türkiye’nin kalitesini ortaya koyacak. Salgın sürecinde işleri aksatmadan sürdürüyoruz. Tersanemizde akla gelebilecek tüm sofistike gemileri inşa edebiliyoruz. Yüzde 100 elektrikli, doğalgazlı, hibrit gibi özellikli birçok gemi yapabiliyoruz.”


Bunları da beğenebilirsin