Denizcinin anasayfası

Alfa Laval, Liquid Wind’e katıldı

Alfa Laval, temiz enerji için harakete geçti. Şirket bir konsorsiyomla birlikte Liquid Winde'e ortak olacak.

Faaliyet alanları içinde enerji, denizcilik gibi alanlar bulunan İsveç merkezli Alfa Laval, yenilenebilir temiz yakıtlar üretmek için elektro yakıt tesisleri geliştiren İsveçli Liquid Wind şirketinin ortağı oldu .

Yakıtların, tedarik zincirindeki diğerleri arasında esas olarak deniz ve karayolu taşımacılığı tarafından kullanılması amaçlanıyor.

Alfa Laval, Carbon Clean, Siemens Energy ve Haldor Topsoe’unda içinde yer aldığı bir konsorsiyomla birlikte Liquid Winde’e ortak olacak.

Alfa Laval ortaklık ile birlikte ısı eşanjörlerinin ana sistemde temel bileşenler olarak kurulacağı eMethanol tesislerinin tasarımına ve ayrıca yeşil hidrojen, karbon ve metanol sentezleme işlemlerine katkı sunacak.

Alfa Laval Enerji Bölümü Başkanı Susanne Pahlén Åklundh, kurulacak ortaklıkla ilgili olarak “Büyük şirketlerle birlikte büyüyen Power-to-X pazarının bir parçası olacağımız ve böylece gelecekteki yakıt seçenekleri üzerinde etkisi olacak teknik çözümlerin geliştirilmesini sağlayacağımız için bu önemli bir ortaklık ” açıklamasını yaptı.

Liquid Wind CEO’su ve Kurucusu Claes Fredriksson da kurulan ortaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Liquid Wind konsorsiyumunu benzersiz deneyime sahip birinci sınıf İsveçli bir endüstriyel oyuncuyla güçlendirmekten çok mutluyuz” dedi.

Yapılan anlaşmaya göre Konsorsiyum, teknolojinin entegrasyonu ve uygun maliyetli yenilenebilir metanol üretimi konusunda işbirliği yapacak.

Plan kapsamında, her tesis 70.000 ton CO2’yi yılda 50.000 ton karbon nötr eMetanol yakıtına dönüştürmeyi hedefliyor.
Tesisler atık karbondioksiti (CCU) yakalayacak ve bunu, eMetanol üretmek için yenilenebilir elektrik ve sudan yapılan hidrojen ile birleştirecek.

İlk tesis olan FlagshipONE, İsveç’in kuzey doğu kıyısındaki Örnsköldsvik’te kurulacak. Dünya Enerji Konseyi’ne göre, “x” in metanol, hidrojen, metan vb. anlamına geldiği P2X pazarı olarak adlandırılan karbonsuz sentetik yakıtlara yönelik küresel talebin 2050 yılına kadar 20.000 TWh’ye ulaşacağı tahmin ediliyor. MBu durum mevcut fosil yakıt tüketiminin yüzde 50’sine eşdeğer.


Bunları da beğenebilirsin