Denizcinin anasayfası

Düzgit : “Mükemmel operasyon ve emniyete odaklıyız”

Sadece Denizcilik Dergisi’nde

Düzgit Denizcilik’ten Personel müdürü Kaptan Serhat Acar ve Marine Training Superintendent Kaptan Selim İncebay, şirketin kuruluşundan, çalışma politikalarından ve stajyer alım sürecinin nasıl işlediği konular hakkında merak edilenleri anlattılar.

Konuşmasına başlarken şirketin kuruluşundan bahseden Serhat Acar, 1966’da Selim Düzgit tarafından kurulan Düzgit Denizcilik’in deniz işlerine vapur hizmetleri acenteliğiyle başladığını, 2012 yılında kurulan DSM Gemi İşletmeciliği ile de tersanelerde üretilen gemileri bünyesinde çalıştırarak armatörlüğe başlandığının bilgisini verdi.

Düzgit Denizciliğin armatörlük, gemi inşa ve ship store olarak yan kuruluşlarının bulunduğunu söyleyen Acar, Düzgit bünyesinde toplam 12 şirket ve deniz çalışanları harıç 310 ofis personeli bulunduğunu belirtti. 

Şirketin vizyonu ve misyonunu anlatan Acar, şirket amacının işletme altında bulunan gemilere kaliteli hizmet vermek, şirket tarafından benimsenen ilkenin ise mükemmel operasyona ve emniyete odaklanarak çevreye duyarlı ve kalıcı olabilmek adına çalışmak olduğunu ifade etti.

“Eğitim işin içine girince kalitede artış yaşandı”

Acar, çalışma politikası ve eğitimlere ilişkin şunları söyledi: “Eğitim departmanı işin içine girince kalitede artış yaşandı. Gemiinsanlarının bakış açısını değiştirmiş olduk. Sizleri stajyerlikten kaptanlığa veya baş mühendisliğe kadar eğiterek bu süreçte sizlere şirketin vizyonunu ve misyonunu kazandırarak büyümeyi hedefliyoruz. Ofis personelini dahi gerekli görüldüğü taktirde eğitime tabi tutuyoruz. Ayrıca gemilerimizde alkol, uyuşturucu ve sigara gibi alışkanlıklar yasak. Bizimle çalışacak olan personelin bunlardan tamamen uzak olması gerekiyor. Bu konuda önder firmalardan biriyiz.”

 

“Uluslararası sularda Türk bayraklı gemilerimiz var”

Şirketin filosunda işletilen 4 adet gemi bulunduğunu söyleyen Acar, uluslararası sularda Türk bayraklı gemilerin olduğunu, gemilerde sınırsız internet, uydu anteni ve telefonu bulunduğunu ve ihtiyaç halinde hepsinin personel kullanımı için olduğunu da sözlerine ekledi.

“Fiziksel ve mental sağlığa önem veriyoruz”

Kimyasal tankerde çalışma koşulları ve şirket içi eğitimlerin önemine vurgu yapan Selim İncebay ise şöyle konuştu: “Kimyasal tankerde çalışmanın zor olduğu söylense de hayatta her şeyin bedeli var. Kimyasal tankerde kontrat süreleri kısa, maaşlar daha yüksek bunlar zaten bildiğiniz şeyler. Ama kimyasal tankerde daha nitelikli insanlar bir araya geliyor. Tehlike ne kadar yüksek olursa olsun yapılan istatistiklere göre tankerlerin kaza oranları diğer gemilere göre çok daha düşük çünkü personellerin güvenlik bilinci ve eğitim seviyeleri daha yüksek. Biz şirket olarak en üst düzeyde eğitimler veriyoruz. İyileştirme ve geliştirme bekleyen operasyonların hepsinde gereksinimleri tamamlayıp hatta bunların üzerine fazlasını koyuyoruz. Gemilerde sizleri rahat ettirmek adına sunduğumuz bir çok olanak var. Sosyalleşebilmeniz adına koyulan tenis masaları ve playstation oynayabileceğiniz alanlar gibi. Fiziksel ve mental sağlığınıza önem veriyoruz. Sizden de kendiniz için aynı özeni göstermenizi bekliyoruz.”

“Emniyet alanında en önde gelen firmayız”

Tankerlerin eğitimi personelle daha emniyetli yerler haline gelebileceğinin altını çizen İncebay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Güvenlik düzeyi eğitimlerle artıyor. Bizler de şu dönemlerde Company Run Webinar’larla sizlere destek veriyoruz. Sizlerin de yılmadan tekrarlamasını bekliyoruz. Biz öncelikle mürettebata öğrenmeyi öğrettik. Böylelikle onlardan daha kaliteli emniyet raporları alıyouz. Her rapor için 50 euro şeklinde bir motivasyon da sağladık. Emniyet raporları bizler için oldukça önemli çünkü zamanında alınan tedbirler sayesinde potansiyel tehditleri tespit edip önüne geçebiliyoruz. Ayrıca gemi üstü eğitimlerimiz de mevcuttu birebir yapılırdı ama pandemi dolayısıyla onları da online olarak gerçekleştiriyoruz. Beşeri sermaye bizim mottomuz olmalı ve gelişim adına kendimize sürekli bir şeyler katmalıyız.”

“Okul ayrımı hiçbir zaman yapmadık”

Son olarak stajyer alım sürecine değinen Serhat Acar, konuşmasını şöyle tamamladı: “Stajyer alım sürecini hocalarınızla yapıyoruz. Hiçbir zaman öğrenciden bize CV göndermesini, ofise gelip bizimle görüşme sağlamasını veya başvuru formunu doldurmasını istemedik. Biz bizimle çalışabilecek düzeyde ve kalitede öğrenciler istiyoruz buna da en iyi karar verebilecek kişiler hocalarınız. Ben kontenjan olarak her yıl ortalama 6 stajyer alıyorum ancak stajyer başvurusu yapan 7 okul var dolayısıyla her okuldan birer öğrenci şeklinde seçiyoruz. Okul ayrımı hiçbir zaman yapmadık, yapmayacağız.”


Bunları da beğenebilirsin