Denizcinin anasayfası

Balıkçılarda bakım sezonu başladı

Av sezonunun sona ermesi birlikte yıpranan ağlar bakıma alındı.

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesindeki balıkçılar, av sezonunun endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için sona ermesi nedeniyle yıpranan ağ ve malzemelerinin bakımını yapmaya başladı.

Türkiye’nin en büyük ikinci balık haline sahip olan Ereğli Mahallesi’ndeki balıkçılardan Hasan Ersan, balık sezonunun yılbaşına kadar çok iyi olduğunu belirtti.

Yılbaşının ardından hava şartları nedeniyle balıkların azaldığını aktaran Ersan, “Artık gırgır balıkları gelmez. Küçük tekneler gitmeye başlar. İstavrit oltaya düşer, fiyatı ikiye katlar. Dalyanlardan çeşitli balık gelir ama fiyatlar yüksek olur. Çoğu balık da çıkmaz. Tekir balığını küçük ağcılar yakalıyor; az oluyor. Çoğu balıkta değişiklik olur.” dedi.

Balıkçı teknesi sahibi Hüseyin Kaya da yıpranan teknelerini onarmaya ve eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını belirtti.

-“Kıyı balıkçılığı yapanları etkilemeyecek”

Ağlarda ve teknelerde yapılan bakımların ardından 1 Eylül’de “Vira Bismillah” diyerek denize çıkacaklarını vurgulayan Kaya, “1 Eylül 2018’de ‘Vira Bismillah’ diyerek av sezonunu açan balıkçılar, 15 Nisan itibarıyla sezonu kapattı. Gırgır yöntemiyle avcılık yapan balıkçılar için başlayan yasak, kıyı balıkçılığı yapanları etkilemeyecek.” ifadesini kullandı.

Hüseyin Koygun ise 15 Nisan’dan itibaren gırgır dedikleri büyük balıkçı teknelerine balık tutma yasağı başladığına işaret ederek, “Bizim gibi küçük tekne balıkçılığı yapanlar için yasak yok. Şu anda bizler Körfez’de istavrit ve sardalye balığı tutuyoruz, arada sırada gümüş ve hamsi de çıkıyor. Körfez içinde belli noktalarda ve Yalova tarafında Osman Gazi Köprüsü’nün altında ayaklarının olduğu bölgelerde balık tutuyoruz.” diye konuştu.


Bunları da beğenebilirsin