Denizcinin anasayfası

Vadeli yakıt, hedge ve Brent petrolde Covid etkisi

Berra olarak; Rusya ve İspanya bölgesinde altyapılarını tamamladığımız yakıt tedariğinde, sunduğumuz tekliflere ek olarak, armatörün vadeli alımlar ile oluşan petrol fiyatlarındaki ve kur dalgalanmalarındaki risklerini minimize edecek bir hedge mekanizması kurmaktayız.

Bu işlemleler ile armatörümüz ödeme vadelerine kadar geçen süredeki petrol fiyatlarındaki değişimlerini hedge ederek, maliyet artışlarından etkilenmeden işlemlerini kapatabilecektir. Aynı zamanda İngiltere’de aktif olan Berra The Commerce sistemi kapsamında, App Store ve Google Play üzerinden sunacağımız uygulama ile anlık veri, uluslararası brent petrol fiyatları/analizleri ile birlikte ticari geçmiş ve anlık sipariş girişi için panel sunacağız.

Covid etkisinden sonra dip noktaları gören brent petrol, küresel ekonominin sağlığıyla ilgili endişelerin yeniden ortaya çıkması ve önceki haftanın kısa vadeli yükselişinin ivme kaybetmesi nedeniyle, hedge fonları ve işlem yöneticileri tarafından satışla karşılaştı. Portföy yöneticileri; Suudi Arabistan’ın petrol bakanının açığa satış yapanlar için tehditlerini görmezden geldi, görünüşe göre Krallığın, üretimdeki kesintilerle, saldırgan söylemini destekleyeceğine ikna olmadı.


Bunları da beğenebilirsin