Denizcinin anasayfası

Genç mucit olarak desteğinize teşekkür ederim

Türk deniziciliği için birbirinden önemli projeler geliştiren Müh. Ömer Kara bir teşekkür yazısı kaleme aldı.

Merhaba. Ben Ömer Kara. Rize’nin Derebaşı Köyü’nde 1994 yılında doğdum. Lise eğitimimi Rize Hasan Kemal Yardımcı Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Gemi Yapımı Bölümü Gemi Ressamlığı Dalı’nda birinci olarak tamamladım. Daha sonra İTÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölümü Makine’den 2020 yılında mezun oldum. İkinci üniversite olarak İstanbul Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde okumaktayım.

Denizcilik Dergisi’nin Kasım-Aralık / 2020 tarihli sayısından sonra birçok gelişme göstererek çalışmalarımı sürdürmekteyim.

2020 yılı TEKNOFEST Yarışması’nda FULLINLIGHT ve FIGHTER SOUND adlı projelerim ile finale kaldım. Daha sonrasında İstanbul Teknik Üniversitesi 2020-2021 eğitim-öğretim yılı açılışında Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail KOYUNCU tarafından plaket ile onurlandırıldım.

Açılış sonrası yapılan ‘’Shaping The Future’’ etkinliğinde Bosch Grubu Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven YOUNG’dan projelerim üzerine tavsiyelerini aldım.

Rektörümüzün önerisi ile projelerimi tek çatı altında toplama ve takım kurma kararı aldım. Takımımız; denizciliğin her alanında teknoloji tabanlı sürdürülebilir projeler üreterek ülkemizi ve denizcilik sektörümüzü tüm dünyaya tanıtmak, takım üyelerinin teorik bilgilerden yararlanarak teknolojik ihtiyaçlara çözümler üretmek, fakülte öğrencilerimizin de bu konularda hem çalışmalar yapmalarına imkân sunmak hem de onların her türlü ulusal ve uluslararası platformlara katılmalarını desteklemek amacıyla ITU BEES R&D TEAM (İTÜ Arılar Ar-Ge Takımı) adıyla İTÜ Denizcilik Fakültesi bünyesinde kuruldu.

Kurucusu olduğum takımımızda Fatih Muhammet Küçük, Ümit Eynihan, Ayşe Kartal, Furkan Sarı, Halenur Özdemir, Şaban Doğan, Büşra Kirman, Ayşenur Seyrekbasanve projelerimizde bizlere destek olan danışman hocamız Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Durmuşoğlu ile birlikte çalışmalarımıza İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerleşkesi’nde devam etmekteyiz.

Bu süreçte ticari amaçlı birçok şirket ile görüşmeler yapmakta ve olumlu dönütler almaktayız. Bu süreçte bizlere laboratuvar desteği amacıyla ARKAS Holding tarafından konteyner bağışında bulunuldu. Bununla birlikte malzeme eksiklerimiz için desteklerinizi bekliyoruz.

Takım olarak 2021 TEKNOFEST ve YTÜ STARTUP MOCKUP yarışmalarına THERMOTECH, PRESSURE GAIN, FULLINLIGHT, FIGHTER SOUND, FIREDRONE, WASTE DETECTION ve Dr. GUIDE adlı projelerimiz ile başvurularda bulunduk. Yarışmalar sayesinde başarımızı ortaya koymayı; takımımızın ve projelerimizin tanıtımını yapmayı hedeflemekteyiz.

Bu süreçte ben ve takımım için desteklerini esirgemeyen başta rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu olmak üzere rektör yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Kızıl, genel sekreterimiz Prof. Dr. İbrahim Demir; bizlere konteyner bağışında bulunan ARKAS Holding ve her zaman bizleri destekleyen İLKFER Grup’a Denizcilik Dergisi’nde bizlere yer vererek tanıtımımıza katkı sağlayan başta sorumlu yazı işleri müdürü Çelik Çelikyaman’a ve Denizcilik Dergisi’ne teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz.

Twitter: itubeesrdteam
İnstagram: itubeesrdteam
Facebook: ITU Bees R&D Team
LinkedIn: ITU Bees R&D Team
Mail: itubeesrdteam@gmail.com
Mail: karaomer.itu@gmail.com

Prof. Dr. İsmail Koyuncu , Müh. Ömer Kara, Prof. Dr. Hüseyin Kızıl
Müh. Ömer Kara (Mk. 2020), İlker Meşe (Mk. 1977), Mustafa Özyürek (Gv. 2019)
Konteynerın içi

Bunları da beğenebilirsin