Denizcinin anasayfası

‘’Amacınız denizciliği ileriye taşımak olmalı’’

Beşiktaş Shipping İnsan Kaynakları Müdürü Sadık Nazım Er, TÜ DENARK tarafından düzenlenen "Tecrübe Konuşuyor" etkinliğine katıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Araştırmaları Kulübü (İTÜ DENARK) “Tecrübe Konuşuyor” etkinliği kapsamında Beşiktaş Shipping İnsan Kaynakları Müdürü Sadık Nazım Er’i ağırladı.

İTÜ DENARK tarafından düzenlenen “Tecrübe Konuşuyor” etkinliğine katılan Beşiktaş Shipping İnsan Kaynakları Müdürü İTÜ 2004 Mezunu Sadık Nazım Er 8 yıl denizde çalıştıktan sonra görevine karada devam ediyor.

İki aydır da aynı şirkette insan kaynakları müdürü olarak görev yapan Er, Dünya Denizcilik, Genel Denizcilik ve Ditaş Denizcilik şirketlerinde görev almış.çocuklarının doğumu ile birlikte karaya geçmiş. Bilgi ve birikimlerini İTÜ DENARK (Denizcilik Araştırmaları Kulübü) üyeleriyle paylaşan Er ile üyeler hoş bir sohbet gerçekleştirdi.

“Yöneticilik vasfınız olmalı”

Söze ‘’Ben sizlerden biriyim. Bir ağabeyinizim. Sizler bizim için çok önemlisiniz’’ diyerek başlayan  Sadık Nazım Er şunları söyledi:

‘’Denizcilik Fakültesinden mezun olmak kaptan veya mühendis olmak değildir. Bu fakülteden mezun olan bir kişi bünyesinde güzel özellikler barındırmalı ve yöneticilik vasfı olmalı. Biz de Beşiktaş firması olarak sizlerden bunu istiyoruz.

Beşiktaş Shipping 1960’ta sadece bir barç gemisiyle işe başladı. 2004’ten sonra ciddi bir atılım yapan Beşiktaş Shipping şu an bünyesinde 29 gemi barındırıyor. Aynı zamanda BP, SHELL gibi büyük petrol firmalarıyla iş birliği içerisinde. Ve en büyük artısı armatör firma olduğu için işler daha hızlı ve yerinde çözülmekte. Misyonumuz ise müşteriye karşı first-class işletme hizmeti sunmak. Beşiktaş shipping ISM ile entegre olmuş ISO gemi işletme sistemi (kurallar bütünü) uygulanır.

“Devamlılık oranımız yüzde 90”

Bünyede toplam 984 personel bulunmakta. Personel devamlılık oranı ise yüzde 90 olmak üzere çok yüksektir. Bu da daha önce çalışmış olan personellerin şirkette devam etmeyi istediğini gösterir. Fırtınada sana omuz veren adamla masaya oturduğunuzda senin ağzından çıkacak cümleleri öncenden bildiği için akışkan çalışma ortamı sağlanır. Ve bu bizi aile yapar. Diğer firmalardan da en büyük farkımız aile ortamımızdır.

Beşiktaş firması olarak personel alımı yaparken kadınlara özel yüzde 8 kontenjan hedefliyoruz. Kadın meslektaşlarımıza çok önem veriyoruz ve denizcilik sektöründe kadınları ön plana çıkarmak için pozitif ayrımcılık politikası uygulamaktayız. Stajyer alımı yaparken de en çok kontenjan ayırdığımız okul ise İTÜ Denizcilik Fakültesi’dir. Göz önünde bulundurduğumuz en önemli vasıflardan biri yöneticilik vasfıdır. Bunun yanı sıra not ortalaması gibi başarı faktörlerini de göz önünde bulunduruyoruz.’

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Özcan Arslan’ın kontenjan arttırma talebini kabul eden Er şirkete stajyer alımında İTÜ öğrencileri kendisinin bizzat sözlü soru-cevap ve tanışma niteliğinde mülakat yapacağını açıkladı.

“Nitelikli bir dünya insanı olmalısın’’

‘’Denizcilikte nereye gelmek istiyorsunuz? Çünkü ana problem Denizcilik Fakültesi mezunlarının uzun süre bu işi yapmaması ve ben bunu insan kaynaklarına geçince daha net bir şekilde gördüm’’ diyen Er ‘’Amacınız her zaman sonuna kadar gitmek ve denizcilik sektörünü ileriye taşımak olmalıdır. Kısacası nitelikli bir dünya insanı olmak için elinizden geleni yapmalısınız.’’ dedi.

Sadık Nazım Er daha sonra öğrencilerden gelen soruları da şöyle yanıtladı :

Kaptanlıktan karaya geçmeye nasıl karar verdiniz ?

Denizi çok seviyorum. Hala liman cüzdanım ve belgelerim aktif. Karaya geçmemin sebebi ise kızım oldu. Kızım yeni doğduğunda karaya geçme kararı aldım.

Kaptan olana kadar motivasyon kaynağınız neydi?

Ben Anadolu’dan çıkıp gelmiş bir insan olarak bu meslekte kendimi keşfettiğimi farkettim. Her limanda, her rotada yeni şeyler öğrendim. Öğrenmenin limitinin olmadığını fark ettim. Kendimi geliştirme arzusu beni her zaman motive etmiştir.

Mülakatlarda sorulması muhtemel sorulardan olan ‘’ Kulübe üye misiniz?’’ sorusu ile sadece denizcilik kulüplerini mi kastediyorsunuz?

Hayır, Kulüpleri sormamızın nedeni sosyal alanlardaki yetkinliğinizi, insan ilişkilerinizi ve sorumluluk bilincinizi tespit etmektir.

Bilgi ve birikimlerini İTÜ DENARK (Denizcilik Araştırmaları Kulübü) üyeleriyle paylaşan Er daha fazla birlikte olmak ve farklı organizasyonlarda üyelerle buluşmak buluşmayı istediğini belirterek sözlerini noktaladı.

 


Bunları da beğenebilirsin