Denizcinin anasayfası

DARGEB Ufkun Dergisi 4. sayısı çıktı

Deniz Araştırma ve Geliştirme Gönüllüleri (DARGEB) tarafından hazırlanan DARGEB Ufkun Dergisi yeni sayısı ile okurlarıyla buluştu.

DARGEB UFKUN Dergisi dördüncü sayısıyla sektörle buluşmaya devam ediyor . Dergide denizcilik sektörünün her alanından konuklar, akademisyenler ve yöneticiler yer alıyor. Derginin 4. sayısında yer alan konu ve konular ise şöyle;

• Av. Dr. Sinem Oğiş “18 yaşında olduğunuzda bir seçim yapmanız gerekiyor, bu seçim aslında hayatınızı değiştirecek bir seçim. Sadece bir üniversite, fakülte secimi olarak düşünülüyor fakat aslında hayatinizi değiştirecek bir iş, meslek seçiyorsunuz”

• Doç. Dr. Levent Bilgili ” Uluslararası kuruluşların tahminlerine göre dünya ticaretinin %80-90’ı gemiler üzerinden gerçekleşmektedir. ”

• İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Medine Ateş Torun “Herhangi bir üniversiteden mezun olmak bir zamanlar garantili bir gelecek için yeterliyken şimdilerde maalesef yetersiz kalmaktadır. ”

• Uzak Yol Başmühendisi Deniz Özkan “Öncelikle bu yola baş koymuş tüm kardeşlerime belirtmek isterim ki çok saygın ve değerli bir mesleğe adım attınız ve unutmayınız ki bizler katıldığımız tüm gemilerde Türk bayrağını dalgalandırıyoruz. Sizlerin de bizim geçtiğimiz yollardan geçip Türk denizciliğini daha iyi bir noktaya getireceğinizden eminim”

• Öğretim Görevlisi Çetin Polat ” İthalat ve ihracat olarak iki başlık altında ele alınan global taşıma sisteminin kesintiye uğramaması için konteyner akışının devamlılığı gerekmektedir. ”

• Arş. Gör. Esma Uflaz “Dünya ticaretinde malların ve hammaddelerin yaklaşık olarak %90’ı en uygun maliyetli yol olduğu için deniz yoluyla taşınmaktadır bu sebeple deniz taşımacılığı dünya ekonomisi için önemli bir noktadır.”

• Eğitimci, Yazar Ahmet Aytoğan “Bir yurtdışı seyahatimde deniz müzesini gezdim. Orada gördüm ki müthiş ilginç bir hikayesi ve aslında mesleği marangozluk olan unutulmaz bir mucidi varmış. Bu kişi John HARRISON idi.”

• Kpt. Dilek Erdem Memişoğlu “Dünya ticaretinde malların ve hammaddelerin yaklaşık olarak %90’ı en uygun maliyetli yol olduğu için deniz yoluyla taşınmaktadır bu sebeple deniz taşımacılığı dünya ekonomisi için önemli bir noktadır.”

• Doç. Dr. Gül Denktaş Şakar “Türkiye’nin uzun zamandan beri üretim boyutunda olsun lojistik boyutunda olsun pastadan belirli bir pay almaya çalıştığını biliyoruz ve bu alanda olumlu gelişmeler de var. On sene öncesine baktığımızda demir yolu taşımacılığı ülkemizde çok yoğun sözü edilen bir taşımacılık değil iken şimdi günümüzde lojistiğin bel kemiğini oluşturan bir bileşen olarak yer almaya çalışıyor.”

• Deniz Tarihçisi Uğur Esmer “16 Kasım 1950 tarihinde ise TCG Dumlupınar ve TCG Çanakkale denizaltıları Amerika’da teslim alınarak Türk mürettebat tarafından yurda getirildiler ve İstanbul’da Yavuz Zırhlısının top atışıyla selamlanarak donanmamıza katıldılar.”

• Shefarers Kurucu Ortağı Ayşe Aslı Başak “Bu bir sosyal girişim ve denizcilik alanında çalışan herkesin sesi olmaya çalışıyoruz.”

• Uzak Yol Gemi Kaptanı Domer Trade ve Domer Marine Kurucu Ortağı Seda Turhan “‘Yüzyılda bir dünyaya gelen dahi’ dedikleri bir lidere sahip olup, onun öğretilerinden daha fazla yararlanmalı ve gösterdiği hedefe doğru daha hızlı adımlarla yol almalıyız.”

Dergiyi okumak için lütfen tıklayın.


Bunları da beğenebilirsin