Denizcinin anasayfası

GMC 2021 başlıyor

Konferansın bu seneki ana konuları Denizcilik sektöründe dekarbonizasyon ve pandeminin denizcilik eğitimi ve deniz taşımacılığına etkileri olarak belirlendi.

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO), Strathclyde Universitesi, Costanta Denizcilik Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen “The 4th Global International Conference on Innovation in Marine Technology and the Future of Maritime Transportation – GMC’21” 18-19 Kasım 2021 günlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO), Güven Kepçe, MedMarine, Sanmar ve Uzmar firmalarının desteğiyle gerçekleştirilecek olan GMC’21 uluslararası konferansının bu yılki ana temaları “Denizcilik sektöründe dekarbonizasyon” ve “Pandeminin Denizcilik Eğitimi ve Deniz Taşımacılığına Etkileri” olarak belirlendi.

2 gün 24 ayrı oturumda gerçekleşecek olan konferans, 128 bildiri, 360 yazar ve 24 oturum başkanı içeriyor. Uluslararası konferansa, Bulgaristan, Kanada, Çin, Hırvatistan, İngiltere, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, Hong-Kong, Endonezya, İran, Japonya, Kenya, Kore, Malezya, Hollanda, Norveç, Filipinler, Polonya, Romanya, Rusya, İskoçya, Singapur, İspanya, İsveç, Amerika, Ukrayna gibi dünyanın dört bir yanından katılım sağlanacak.
Konferansta öne çıkan başlıklar aşağıdaki şekilde belirlendi.

Deniz Taşımacılığı Yönetimi ve Teknolojileri
Denizcilikte İnsan Faktörü
Denizcilikte Yenilikçi Tasarım ve Buluşlar
Denizcilikte Siber Güvenlik
Denizcilikte Yeni Deniz Yakıtları ve Verimliliği
Gemi İnşa, Lojistik, Deniz Hukuku
Liman İşletmeciliği
Deniz Taşımacılığında Dijital Yaklaşımlar

Açılış moderatörlüğü Kapt. Seda Turhan tarafından yapılacak GMC’21 uluslararası konferansına IMO Genel Sekreteri Kitack Lim gibi denizcilik sektörünün en önemli isimlerinin yanı sıra aşağıdaki isimler de ana konuşmacılar katılacakt.

Prof. Dr. Dracos Vassalos, Strathclyde Universitesi
“Deterministik Kurallardan Risk Temelli Kurallara Kadar Gemi Tasarımına Yolculuk”
Prof. Dr. Sezgin Bakırdere, Yıldız Teknik Üniversitesi
“Bir Analitik Kimyagerin Gözünden Antarktika”
Dr. Gabriel Raıcu, Costanta Denizcilik Üniversitesi
“Pandemi Sonrası Denizcilik Eğitimi Eğilimleri ve Paradigma Değişimi”

Ayrıca konferansta sunulan bildiriler arasında akademik kurul tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda, akademik olarak yayınlanmaya değer bulunan bildiriler tam metin olarak Journal of ETA Maritime Science (JEMS), Journal of Shipping and Trade, Journal of Maritime Transport and Logistics, CMU Annals, Journal of Marine and Life Sciences, Journal of Marine Technology and Environment dergilerinde yayınlanacak.

Bununla birlikte lisans öğrencileri için araştırma ve geliştirme proje yarışması da düzenlenirken, ilk üçe giren başarılı öğrencilere para ödülü verilecek. Konferans ile ilgili detaylı bilgiye, kongre web sayfası olan www.globalmaritimeconference.org adresinden ulaşılabiliyor. Konferansa katılmak isteyenlerin konferans web sitesindeki kayıt bölümünden kayıt yaptırması gerekiyor.


Bunları da beğenebilirsin