Denizcinin anasayfası

İTÜ Test Merkezi tanıtılıyor

İTÜ Denizcilik Teçhizatları Test Uygulama ve Araştırma Merkezi, kabiliyetleri, kapasiteleri ve test imkanları proje kapanış toplantısı ile tanıtılacak.

Türkiye özellikle denizcilik teçhizatları sanayisinin ürün odaklı gelişmesine test içeren çalışmalar ile katkı sağlayarak yurtdışına olan bağımlılığının azaltılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan İTÜ Denizcilik Teçhizatı Test Uygulama ve Araştırma Merkezi (DETAM) porojesi İSTKA desteği ile sürüyor.

Ulaştırma ve Lojistik Sektörlerinin Küreselleşmesi amacıyla İTÜ GTTM’nin TEST ve ARGE Kabiliyetlerinin Genişletilmesi Proje kapsamında ‘İSTKA desteği ile Kurulan Test Merkezi Kabiliyetlerinin Tanıtımı’ kapanış toplantısı yarın (17 Mart 2021) saat 13:30 – 14:30 arasında online olarak gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda ‘İSTKA desteği ile Kurulan Test Merkezi Kabiliyetlerinin Tanıtımı’’ kapanış toplantısı’na katılmayı planlayanların gemitest@itu.edu.tr adresine bilgileri göndermeleri gerekiyor. ONLINE olarak gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak isteyenlere katılım linki, kayıt olan e-mail adreslerine etkinlik öncesi gönderilecek.
Toplantıya katılmak isteyenler aşağıdaki bilgileri eksiksiz olarak gönderdiklerinde toplantıya katılabilecekler.

Katılacak kişi bilgisi;
Adı Soyadı:
Bağlı Olduğu Kurum/Kuruluş:
Pozisyon/Görev:
Email Adresi:
Kimler katılacak

Proje kapanış toplantısı ve test merkezi tanıtım etkinliği İSTKA Genel Sekreteri İsmail Erkam Tüzgen, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt ve İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kızıl’ın katılımları ile gerçekleştirilecek. Online yapılacak toplantıda test gösterileri de yer alacak olup katılımcılar bilgi sahibi olma imkanı bulacaklar.

Etkinlikte hangi konular yer alacak?

• İSTKA destekli proje ile hizmet vermeye başlayan İTÜ Denizcilik Teçhizatları Test Uygulama ve Araştırma Merkezi, kabiliyetleri, kapasiteleri ve test imkanları proje kapanış toplantısı ile tanıtılacak.
• Gemi Teçhizatı ve Denizcilik Teçhizatı (can yeleği, can simidi, pilot çarmıhı vb.) Testleri
• IBC (Intermediate Bulk Container) Testleri
• Titreşim Testleri
• Tehlikeli Madde Ambalaj Testleri
• İstif ve İklimlendirme Testleri
• Korozyon Testleri
• Performans Testleri
• Diğer Ambalaj ve Konteyner Testleri vb. testleri yaptırma ihtiyacı olan veya geleceğe dönük yaptırmayı düşünen, test prosedürleri, test süreçleri ve diğer test iimkanları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen tüm katılımcılar ONLINE gerçekleşecek olan Proje Kapanış ve İTÜ DETAM Tanıtım Toplantısı ‘nda katılımcılar aradıkları cevapları bulabilecekler.

İSTKA Projesi

Ulaştırma ve Lojistik Sektörlerinin Küreselleşmesi Amacıyla İTÜ GTTM’nin TEST ve ARGE Kabiliyetlerinin Genişletilmesi Projesi
• İstanbul Kalkınma Ajansı’nın fonladığı Yenilikçi ve Yaratıcı Mali Destek Programı kapsamında TR10/18/YMP/0065 projesine 2018 yılında başlandı.
• GTTM mevcut kabiliyetlerinin, savunma, ulaştırma ve lojistik sektörleri odaklı olmak üzere genişletilmesi amacıyla başlanan projede, başlıca titreşim (random-sine) testleri, kimyasal ambalaj testleri ve IBC test kabiliyetleri test imkanları arasına eklendi.
Test Merkezi
• Kasım 2018’de başlayan İstanbul Kalkınma Ajansı Projesi kapsamında yapılan ek bina ile test kapasiteleri artırıldı ve yeni kabiliyetler kazanıldı
• IBC Düşürme Testleri, 4,12G random ve sinüs titreşim testleri, 20G şok testleri, IBC Titreşim testleri gibi birçok test imkanı, test merkezi kabiliyetlerine eklendi.
• Büyük ölçülerdeki tehlikeli ambalaj testlerinin yapılabilmesi için 3 metre yüksekliğinde -18 °C soğuk ve +40 °C sıcak oda imkanı mevcut. • Tehlikeli madde ve askeri standartlardaki ekipmanların testleri için 2 ton ağırlığındaki malzemelerin düşürme testlerine olanak sağlayan Türkiye’nin en yüksek (4,5 m) tehlikeli madde düşürme testleri yapılabiliyor.

Toplantıya katılmak için 90 537 210 4068 numaralı telefon, gemitest@itu.edu.tr email adresinde veya gemitest.org sitesinden iletişime geçebilirsiniz.


Bunları da beğenebilirsin