Denizcinin anasayfası

KAGİDER’den MIP’ye FEM sertifikası

MIP, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) iş hayatında cinsiyet ayrımcılığına son vermek için Dünya Bankası’nın teknik desteği, PriceWaterhouseCoopers ve EY iş birliğiyle geliştirerek uyguladığı Fırsat Eşitliği Modeli programını tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

“Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsuru kadının iş gücüne katılımıdır”

MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, FEM sertifikasına ilişkin olarak, kadının iş gücüne katılımının sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olduğuna inandıklarının altını çizdi. Sektöre Türkiye’nin ilk kadın vinç operatörlerini kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Genel Müdür Daele, “Türkiye’nin lider limanı konumumuzu, fırsat eşitliği odaklı düzenlediğimiz iş süreçlerimizle güçlendirmeye çalışıyoruz. İşe alım, kişisel gelişim, kariyer hedefleri, performans arttırma ve terfi süreçlerinde tüm çalışanlarımıza fırsat eşitliği sunuyoruz. Önümüzdeki süreçte ise kadın çalışan sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Bu vizyonla ‘Fırsat Eşitliği Modeli’ sertifikasına sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

“Kadına her alanda fırsat eşitliği sağlanması hayalini kuruyoruz”

MIP’nin fırsat eşitliğinin sağlanmasına verdiği önemin değerine dikkat çeken KAGİDER Başkanı Emine Erdem ise şunları söyledi: “Kadına her alanda fırsat eşitliği sağlanan bir Türkiye’de yaşamak hayalimize giden yoldaki düş ortaklığı, FEM sertifika alarak yaklaşımımızı içselleştirdiği ve birçok kuruma örnek olduğu için MIP’yi tebrik ederiz.”

FEM sertifikası sıkı bir denetimin ardından alınabiliyor 

MIP’tan yapılan açıklamaya göre, FEM sertifikası; işe alım, eğitim, kariyer planlama ve geliştirme gibi süreçlerdeki eşitsizlikleri saptamayı ve iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığına dayalı yaklaşımlara son vermeyi amaçlıyor. Bu program ile birlikte iş yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek üzere özel sektöre destek olmak, istihdam ve kazançlarda eşitliği destekleyerek Türkiye iş gücünde kadının üretkenliğini artırmak, ayrıca iş dünyasında fırsat eşitliği prosedürlerini teşvik etmek hedefleniyor.

FEM programı kapsamında kurumlarda bağımsız denetimden geçen konular ise şöyle sıralanıyor: Yönetimin fırsat eşitliği konusundaki taahhüdü, işe alım ve seçmede fırsat eşitliği, eğitim fırsatlarına erişimde eşitlik, performans değerlendirme ve terfide fırsat eşitliği, kariyer destek uygulamaları, geribildirim ve şikayetlerin izlenmesi, iletişim ve kurumsal reklamlar.


Bunları da beğenebilirsin