Denizcinin anasayfası

Kritik bölgelerde güvenlik seviyesi 3’e çıkarıldı

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Azak Denizi ile Karadeniz'deki Türk bayraklı gemilerin 'ISPS Kod Güvenlik Seviyesi'ni, en üst düzey olan 3'e çıkarıldığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Azak Denizi ile Karadeniz’deki Türk bayraklı gemilerin ‘ISPS Kod Güvenlik Seviyesi’ni, en üst düzey olan 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Karadeniz’in kuzeyinde yaşanan son gelişmeler dikkate alınarak; Azak Denizi limanları ile Ukrayna ve Rusya Federasyonu’nun Karadeniz limanlarına uğrayacak ve bu limanların açıklarında seyredecek Türk bayraklı gemilerin ISPS Kod Güvenlik Seviyesi 3’e çıkartılmıştır. Gerek Türk bayraklı gerekse Türk sahipli gemilerimiz uzaktan izleme sistemlerimiz ile takip edilmekte olup, gemilerdeki sistemlerin kapatılmaması ve acil durumda Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile temas kurulması ve bölgede ilgililer tarafından yapılan seyir uyarılarının takip edilmesi önemlidir” denildi.

“Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk olmadı”

Bölgedeki Türk gemilerinin güvenliğinin birinci öncelik olduğu vurgulanarak, “Bu bölgedeki limanlarda 7’si Türk bayraklı olmak üzere toplam 22 Türk sahipli gemide 271 Türk denizcimiz bulunmakta olup yaşanan süreçte, başta gemi insanlarımız olmak üzere bölgedeki gemilerimizin güvenliği birinci önceliğimiz durumundadır. Gemilerimiz ile yapılan görüşmelerde şu an için herhangi bir olumsuzluğun olmadığı teyit edilmiştir. Bölgedeki gemilerimizden alınan bilgilere göre Ukrayna limanlarında operasyonlar durmuş vaziyette ancak Rus limanlarında elleçleme faaliyetleri devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Güvenlik seviyesi 3 nedir?

Güvenlik seviyesi 3’de, gemi, güvenlik olay ve tehditlerine karşılık verenler tarafından bildirilmiş talimatlara uyacaktır. GGP, cevap verenler ve liman tesisi ile işbirliği içinde olarak, gemi tarafından alınmış güvenlik önlemlerini detaylandırmalıdır. Bunlar aşağıdakileri içerebilir :

1 – Girişi tek ve kontrollü bir giriş noktası ile sınırlandırma;

2 – Sadece güvenlik olayı veya tehditlerine karşılık vereceklere giriş izni verme;

3 – Gemideki personelini yönlendirme;

4 – Gemiye iniş çıkışları geçici olarak durdurma;

5 – Yük elleçleme işlemlerini ve teslimatları geçici olarak durdurma;

6 – Geminin terk edilmesi;

7- Geminin yer değiştirmesi;

8 – Geminin tümünün veya belirli alanlarının aranmak için hazırlanması.


Bunları da beğenebilirsin