Denizcinin anasayfası

Miniklerden Ata’ya mektuplar

DARGEB'in yayın organı olan Ufkun’un, aynı zamanda 23 Nisan Özel Sayısı olan, 3. sayısı yayınlandı.

Denizcilik sektörünün farklı alanlarından konuklar, akademisyenler ve önemli isimlerin yer aldığı DARGEB Ufkun Dergisi’nin üçüncü sayısında “Ata’ya mektup projesi” ile miniklerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yazdığı mektuplara da yer verildi.

https://dargeb.com/dargeb-ufkun-dergisi-3-sayisi-denizcilikte-yeni-bir-soluk/ bağlantısında yayınlanan dergide ayrıca şu konular yer aldı :

Prof. Dr. Özcan Arslan İTÜ Türk Boğazları Denizcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü “İTÜBOA önderliğinde; Türkiye’deki diğer üniversitelerin, ilgili devlet kurumlarının araştırmacı ve uzmanları ile bir araya gelerek ulusal-uluslararası alanda akademik çalışmalar yapmakta olan Merkezimiz bu alanda Türkiye’deki tek Uygulama Araştırma Merkezidir.”

Dr. Sedat BAŞTUĞ “Endüstri 4.0 ile hayatımıza Liman 4.0 kavramı da girmiştir. Limanlar yıllar boyunca farklı operasyon yapıları ile evrim geçirmiştir.”

Dr. İshak TURAN “Filyos Limanı sayesinde Türkiye, Doğu-Batı arasında bir birine paralel uzanan Orta Koridor ile Kuzey Koridoru birleştirme olanağına kavuşacaktır.”

Kaptan Özgür Doğan GÜNEŞ “Denizciliği bir bütün olarak görebilmenin kritik önemde olduğuna inanırım ki kara ve deniz farklı yaklaşımları barındırsa da aynı kültür ve değer altında toplanmalıdır.”

Ocenographer Derya AKKAYNAK ile Röportaj “Deniz, denizcilik ayrı bir kültür ve denizi seven, denizle haşır neşir insanlarda hep bir fark ve farkındalık görüyoruz.”

Emekli Uzak Yol Kaptanı Erol KUTLU “Dünya genelinde iç ve dış ekonomik, siyasi gelişmeleri takip edin.”

IC Çeşme Marina Müdürü Can AKALTAN ile Röportaj “Çeşme Marina’yı farklı kılan şeylerden biri de çevre ile ilgili projeleri. Çevre ile ilgili sayısız akademik çalışmaya destek olan Çeşme Marina, Midye Projesi, Kalamar Projesi, Zeytinyağı Projesi, Sıfır Atık Projesi, Yapay Resif Projesi ve çevre farkındalık çalışmaları ile öncü durumda.”

ARTIMET Kurucusu Bahadır Bektaş ARIĞ ile Röportaj “Bir sörveyör, esnek çalışmaya yatkın ve her zaman dinamik olmak zorundadır.”

ATA’ya Mektup Projesi


Bunları da beğenebilirsin