Denizcinin anasayfası

“Simgeler Köprüsü” Eyfel’i geçti

Uzunluğu 300 metre olan Eyfel Kulesi’nin yüksekliğini geride bırakan 1915 Çanakkale Köprüsü 318 metreye kadar yükseldi. Hizmete girdiğinde dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü unvanını alacak, renkleri, figürleri ve diğer tüm özellikleriyle özgün mimariye sahip 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşası sürüyor.

Köprü kontrollerini Türk Loydu yapıyor

1915 Çanakkale Köprüsü’nün ana kabloları, kule kazıkları, geçici çalışma platformu prekastleri ve köprü askı halatlarının ilgili teknik şartname ve standartlara uygunluğunun kontrolü Türk Loydu tarafından gerçekleştirilmektedir. Yine projede kullanılan kaldırma ekipmanlarının proje onayı ve bu projeye bağlı imalat kontrolü ile periyodik kontrolleri de Türk Loydu tarafından yapılmaktadır. 

Proje kapsamındaki hizmetlere 2018 yılında başlanmış olup, farklı lokasyonlarda devam etmektedir. Proje kapsamında Marine Warranty Survey hizmetleri ve buna bağlı doküman kontrolleri, planların onaylanması ve risk değerlendirmesi hizmetleri Türk Loydu tarafından gerçekleştirilmiştir.

18 Mart 2022’de hizmete açılacak

Proje kapsamında 1 asma köprü, 2 yaklaşım viyadüğü, 4 betonarme viyadük, 6 alt geçit köprüsü, 38 üst geçit köprüsü, 5 köprü, 43 alt geçit, 115 çeşitli boyutlarda menfez, 12 kavşak (devlet yolu üzerindeki kavşaklar dahil), 4 otoyol hizmet tesisi, 2 bakım işletme merkezi, 6 ücret toplama istasyonu inşa edilecek. 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart 2022’de tamamlanarak, hizmete açılacak. Çanakkale Boğazı, köprü sayesinde 6 dakikada geçilebilecek.


Bunları da beğenebilirsin