Denizcinin anasayfası

Socar, deniz kirliliğine karşı koruma kalkanı oluşturdu

SOCAR Türkiye, Aliağa ve Nemrut Koyu'nda olası deniz kirliliğine karşı müdahale kapasitesini artırarak bölgede koruma kalkanı oluşturdu.

SOCAR Türkiye, Aliağa ve Nemrut Koyu’nda olası deniz kirliliğine karşı acil müdahale kapasitesini artırdı. SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi’nin kıyı tesislerinde kurulan Deniz Kirliliğine Müdahale Merkezi ve hazır bekletilen acil müdahale gemisi Aliağa Responder ile olası deniz kirliliğine anında müdahale edilebiliyor.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye, stratejik yatırımları ile ülke ekonomisine değer katarken sürdürülebilir çevre ve sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkıyor. Faaliyetlerinin odağına çevre, iş güvenliği ve insanı koyan SOCAR Türkiye, deniz kirliliğine karşı Ege Bölgesi’nin yatırım ve ticaret merkezi olan Aliağa Körfezi’ne de müdahale edebilecek şekilde adeta bir koruma kalkanı oluşturdu. Deniz kirliliğine müdahale ekibi ve ekipmanları ile Türkiye’nin en yüksek kapasiteli müdahale merkezlerinden birine sahip olan SOCAR Türkiye, bölgede herhangi bir nedenle ortaya çıkabilecek bir deniz kirliliğine karşı acil müdahale gemisi Aliağa Responder’ı da 7 gün, 24 saat hazır bekletiyor.

SOCAR Türkiye CEO Danışmanı Koray Koyuncu, şirketin İzmir Aliağa’da büyük yatırımlara imza attığını ve gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya hedefiyle üretimini sürdürdüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu çerçevede denizlerimizi korumak, olası bir kirliliğe karşı acil önlem alabilmek için Aliağa’da rafineri, petrokimya ve depolama gibi alanlarda faaliyet gösteren SOCAR Türkiye grup şirketlerinin tamamına ve bu sahilleri paylaştığımız komşularımıza hizmet etme kapasitesine sahip 7 gün, 24 saat hizmet verebilecek eğitimli ve profesyonel bir ekibi, aynı zamanda oldukça geniş bir denizsel kirlilik müdahale ekipman envanterini sahamızda hazır bulunduruyoruz. Bunun yanında özel donatılmış bir müdahale gemisini de SOCAR Türkiye’nin Rafineri ve Petrokimya İş Birimi’ne ait kıyı tesislerinde konuşlandırdık. Bölgemizde yaşanabilecek herhangi bir soruna karşı gemimiz her an yardıma hazır durumda.”

Koyuncu, Aliağa Responder’ın saatte 40 metreküp petrol toplama kapasitesine sahip olduğuna işaret ederek, “35 metre uzunluğundaki geminin, denizde petrolün yayılımına müdahale edebilecek ilave süpürme kolları bulunuyor. Acil müdahale gemisinin sürekli bölgede bulunması ve kısa sürede devreye girecek bir kabiliyet taşıması, olası bir deniz kirliliğine karşı bölge için büyük önem taşıyor.” değerlendirmesinde bulundu.


Bunları da beğenebilirsin