Denizcinin anasayfası

Süper yatlar tersane yerine tarlada yapılıyor

Fethiye'deki mevcut tersane kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle bazı imalatçılar, milyon dolarlık yat ve tekneleri tarlada imal ediyor

Fethiye’de 18 yıldan bu yana yat imalatı ile uğraşan Mehmet Okcu, denize yakın bir alanda yer tahsis edilemediği için tarım arazisinde faaliyetini sürdürüyor. Modern ve çevreci bir yat çekek tesisi ile hem tekne ihracatında hem de istihdamda artış olacağını vurgulayan Okcu; belediye ve sivil toplum kuruluşlarının, aynı hassasiyeti Karaot projesi için de göstermelerini talebinde bulundu.

Muğlatürk’ün haberine göre yıllardır beklemede olan Karaot Yat Çekek Yeri projesinin hayata geçmesi ile tekne imalatı ve bakımında önemli bir sorunun aşılacağını kaydeden Yat Çekek ve İmalatçısı Mehmet Okcu, Çiftlik projesine karşı olmadıklarını fakat buranın yetersiz olduğunu belirtti. DSİ Kanallarından tekneleri karaya çıkarmanın zor bir işlem olacağının altını çizen Okcu, tek beklentilerinin Fethiye’ye modern bir yat çekek yeri kazandırılması olduğunu söyledi.

Yat Çekek ve İmalatçısı Mehmet Okcu yaptığı açıklamada, “Şu an denize yakın bir bölgede, bize tahsis edilmiş bir yer yok. Kooperatif olarak yıllardan bu yana Karaot projesinin hayata geçirilmesi için uğraşıyoruz. Buna rağmen henüz netleşen bir durum yok. Burada yapmış olduğum 37 metrelik bir tekneyi Bahreyn Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na sattım. Şu anda eğitim gemisi olarak hizmet veriyor. Yapmış olduğum diğer bir tekne şu anda Bulgaristan’da charter olarak faaliyette bulunuyor. Bu işi yapmak keyifli fakat denize ulaştırmak çok zor. Gördüğünüz gibi tarım alanında gemi yapıyoruz” dedi.

Açıklamasını sürdüren Okcu, “Çiftlik’teki yat çekek yeri projesine karşı değiliz fakat yetersiz ve ulaşımı zor. Bölgede altyapı sorunu var. Kanaldan karaya ve denize tekne taşımak zor bir işlemdir. Karaot projesinde ise hemen denizden karaya çekip, bakım ve tadilatlar bittikten sonra denize atacağız. Çiftlik’te bu iş kolay olmayacaktır. Fethiye Belediye Meclisi ve sivil toplum kuruluşlarının aynı hassasiyeti Karaot projesi içinde göstermelerini istiyoruz. Mevcut işyerimde tüm malzemeler açık alanda duruyor. Modern ve çevreci bir yat çekek yeri olsa, hangarımız ve depolarımız olacak. Mevcut yerde ise tüm arkadaşlarımız iptidai şartlarda çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Yat Çekek ve İmalatçısı Mehmet Okcu açıklamasını şöyle tamamladı;

“Gördüğünüz bu yerde 4 personel çalışıyor. Modern bir yat çekek yerinde hem istihdam olanağı artacak hem de ihracat edeceğimiz teknelerle bölgemize ekonomik anlamda katma değer sağlanacak. Şu anda İngiltere’ye gönderilmek adına trawler modeli bir tekne yapıyorum. Bu tekneyi de gördüğünüz gibi tarım alanında yapmaya çalışıyorum. Hepimizin beklentisi Karaot projesi ile Fethiye’ye çevreci ve modern bir yat çekek tesisinin kazandırılması.”


Bunları da beğenebilirsin