Denizcinin anasayfası

Yunanistan, yüzen güneş enerji santrali kuracak

Norveçli yüzer güneş enerjisi uzmanı Ocean Sun, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimiyle yüzen güneş enerjisi anlaşmasını imzaladı

Norveçli yüzer güneş enerjisi uzmanı Ocean Sun, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimiyle yüzer güneş enerjisi projeleri geliştirmek için MP Quantum Group (MP) ile bir anlaşma imzaladı.Anlaşma MP’nin Ocean Sun’ın tescilli teknolojisini kullanarak Akdeniz’de  yüzen güneş enerjisi projeleri geliştirmesine olanak tanıyor ve bu tür projeler için sözleşme çerçevesini belirliyor.

Tarafların amacı, hem iç rezervuarlarda hem de okyanus uygulamaları için şebeke ölçeğinde yüzen güneş enerjisi geliştirmek. İşbirliğinin ilk aşaması, 2021 içinde izinlerin alınması beklenen bir pilot sistemin geliştirilmesini içerecek.
Ocean Sun CEO’su ve kurucusu Børge Bjørneklett yapılan anlaşma ile ilgili olarak “Yunanistan’ın en tanınmış iş ailelerinden biriyle bu işbirliğine katılmaktan mutluluk duyuyoruz. MP’nin güçlü bir ekibi ve bölgede şebeke ölçeğinde yüzen güneş enerjisini gerçekleştirmek için iyi bir planı var. Alafouzos ailesi etkileyici bir başarılı iş geçmişine sahiptir ve onları Ocean Sun yüzer fotovoltaik (PV) sistemlerinin elçileri, geliştiricileri ve sağlayıcıları olarak görmekten onur duyuyoruz ” açıklamasın yaptı.

MP Quantum Grup Başkanı Yiannis Alafouzos ise ikili anlaşmadan duyduğu memniyeti belirterek “Yüzer güneş enerjisi, iyi ışınlama, su kaynakları ve yetkililerin yenilenebilir enerji geçişini zorlama taahhüdü ile Yunanistan ve Kıbrıs’taki enerji piyasaları için mükemmel bir seçim. Ocean Sun, düşük yatırım maliyeti ve yüksek güç çıkışı ile yüzen güneş enerjisi için dünya lideri bir çözüme sahip. Sistemin denize elverişliliği, yaygın kıyılarımız ve ada topluluklarımız boyunca konuşlandırılmayı mümkün kılıyor ” ifadelerini kullandı.

Bu arada Yunanistan’ın Ulusal Enerji ve İklim Planı (NECP) arasında, enerjinin yüzde 35’inin 2030’a kadar yenilenebilir enerji kaynaklarından (YEK) türetilmesi ve 2028’e kadar linyite dayalı enerji üretiminin aşamalı olarak kaldırılması yer alıyor.

Yunan PV şirketlerini temsil eden kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan HELAPCO’ya göre, bu, 2030’a kadar yılda ortalama 400-500 megawatt (MW) kurulu PV kapasitesi anlamına geliyor.


Bunları da beğenebilirsin