Denizcinin anasayfası

21. Yüzyılda Değişen Gemi İşletmeciliği panelinde sorunlar masaya yatırıldı

Değişen teknoloji ile birlikte gemi işletmeciliğin aldığı ivmeyi konu edinen panelde, sektörün uzman isimleri katılımı ile yeni çağın sorunları dile getirildi. Sheraton Grand Ataşehir’de gerçekleştirilen panel Atatürk ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından  Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bedri İnce konuşması ile başladı.

Ahmet Bedri İnce yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Türk Armatörler Birliği rekabet için deniz taşımacılığının geleceği için eğitimin gerekliliğine inanmaktadır. Sadece gemideki personele değil şirketteki personelin eğitim almasını da istiyoruz. Bu faaliyetimiz de bunun için yapılıyor. Bundan sonra da bu tip etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz. Eğitimden tüm katılımcıların en iyi faydayı sağlamasını istiyorum. Deniz Ticaret Odası’na da katkıları için teşekkür ediyorum”

ŞİRKET EĞİTİMLERİ VE KURUMSALLAŞMA MASAYA YATIRILDI

Ahmet Bedri İnce’den sonra kürsüye çıkan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran deniz işletmeciliğinde şirket içi eğitimin önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Harun Şişmanyazıcı’nın yönettiği ‘Şirket Eğitimleri ve Kurumsallaşma’ konulu panel düzenlendi.

Panele Er Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ergenç, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Nas, Arkas Denizcilik Ticaret Filosu Başkan Yardımcısı İbrahim Kontaytekin, İnce Denizcilik DPA ve Teknik Müdürü Yaşar Canca, Klass NK Yeni İnşa ve İş Geliştirme Müdürü Serdar Atükeren ve The Maritime House Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Esinduy katıldı.

Panelde;

–    Deniz taşımacılığı şirketlerinde şirket eğitimlerinin uygulanılması

–    Dışarıdan baktığınızda şirketlerde eğitim durumu nasıl olduğu

–    Kendi meslek alanınız dahilinde yeni klas açısından, üniversite açısından ya da bir şirket çalışanı olarak armatörlük firma çalışanları ne tip eğitimlere tabi tutulup tutulmadığı?

–    Özellikle kaptan ve zabitlerin almak zorunda olduğu eğitimler dışında şirket tarafından bakıldığında ayrıca bir eğitime tabi tutulması gerektiği?

–    Şirketlerin  kurumsallaşmanın neresinde olduğu

–    Şirket eğitimlerinin Türk Deniz Taşımacılığının rekabet gücü üzerinde nasıl bir etkisi olduğu.

–    Türk Deniz Taşımacılığının rekabet gücünü geliştirmek açısından şirket eğitimleri için bir model önerisi olup olmadığı.

 

–    Deep Dive eğitiminin amacı, hedefleri ve eğitim sonu kazanımlarının neler olduğu

gibi konular üzerinde tartışmalar gerçekleştirildi.

Panelin ikinci kısmı iki bölüm halinde eğitim bölümüyle devam etti.

The Maritime House Yönetim Müdürü Antonis Iordanidis ve Kurumsal Yapı Psikoloğı Prof. Dr. Nikolaso Andreadis, 21. Yüzyılda Değişen Gemi İşletmeciliği konulu eğitim sunumu gerçekleştirdi.

Eğitimin ilk bölümünde ‘Deniz Taşımacılığında Şirket Kültürünün Derinlemesine İncelenmesi konulu seminerde ‘Güvenirliği Yüksek Organizasyon Kültürü’, ‘Şirketin Değerleri’, ‘Bilinçli Organizasyonlar’, ‘İnsan Odaklı Emniyet Yönetim Sistemi’, ‘Liderlik, Adanmışlık, Sorumluluğa Karşı Hesap Verilebilirlik’, Şirketiçi İletişim’, Proaktif Geri Besleme’, Şeffaf ve Güven Veren Bir Ortam Geliştirmek’ başlıkları hakkında bilgi verildi.

Seminerin son bölümünde ise ‘İç Denetim’, Şirket Enspektörleri Tarafından Gemilerin İnspekşını’, Problemleri Şahsi Olarak Derinlemesine İnceleme, ‘Başarı Kriterlerini Tanımlama’, Şirket ve Gemi Personelinin İşe Alımı ve Yönetimi’, Şirket Departmanları Arası İlişkiler’, Varolan Eğitimlerin Etkinliği ve Verimliliği’, Şirket ve Gemi Personelinin Değerlendirmesi’, ‘Kaza Olay İnelemesi’, Fikirlerin Etkileşimi ve Gemi Emniyetini Geliştirecek Önerilerin Cesaretlendirilmesi’, Şirket Performans Göstergelerinin İzlenmesi’, Gemi Emniyet Kültürünün Ölçülmesi’, Gelişim Süreçlerinin Bütünleşik Parçası Olara Öz Değerlendirme’ ve ‘Emniyet Konseptinin Derinlemesine İrdelenmesi’ konuları hakkında eğitim verildi.


Bunları da beğenebilirsin