Denizcinin anasayfası

“Meslek liseleri kara gün dostudur”

Teknolojinin gelişip yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan yeni medya çağının mesleki eğitimi önemli hale getirdiğini söyleyen Hüseyin Toros, ekonomik gelişim, iş dünyasının artan ihtiyaçları, beceri merkezli istihdamın önem kazanmasının mesleki eğitimle uyum gösterdiğini ifade etti. 2023 Eğitim Vizyonu’nun mesleki eğitim için önemli projeler içerdiğini belirten Toros, Covid-19 hastalığıyla mücadele kapsamında meslek liselerinin büyük başarı gösterdiğini, cerrahi maske ve mikrop kırıcı maddeler üreten meslek liselerinin kara gün dostu olduğunu vurguladı.

“En başarılı öğrenciler meslek liselerini seçiyor”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel bir protokolle açtığı ASELSAN, Teknopark İstanbul ve İTÜ MTAL’nin ilk yüzdelik dilimden öğrenci aldıklarının altını çizen Toros, Endüstri 4.0’a geçiş ve 2023 Eğitim Vizyonu ile meslek liseleri daha cazip hale gelerek kamuoyunda en başarılı öğrencilerin meslek lisesini seçmelerini ve böylece meslek lisesi algısının yıkılmış olduğunu belirtti.

“Doğuştan gelen yetenekler erken yaşta geliştirilmeli”

Doğuştan gelen kabiliyetlerin erken yaşta geliştirilmesinin önemine dikkat çeken Toros, bunun doğru bir mesleki eğitimle çok daha ileri taşınabilir olduğunu, meslek liselerinde yetişen çocuklara küresel rekabet ortamında kabiliyetlerini sergileyebilecekleri ortamı yaratıldığının ve üretimin içindeki çocukların erken yaşta yüksek teknoloji konusunda ülke ekonomisine katkı sağlayacak projeler geliştirebilmelerini sağladığının üzerinde durdu. 

“Çocuklara takım ruhunu aşılıyoruz”

Çocukların erken yaşta takım ruhunu öğrenmesinin birlikte çalışma kültürünün geliştirilebilmesinde büyük rolü olduğuna işaret eden Toros, birlikte çalışmalar öğrencilere kendi öğrenimlerinde artan sorumluluk bilincinin gelişmesine, ürettiklerini birlikte gözden geçirme, elde ettikleri tecrübelerle ve ortak akılla geleceği planlamalarına katkı sağladığını ifade etti. 

“Meslek liseleri kalkınmada büyük önem taşıyor”

Sanayileşmeyle beraber sektörlerin, alanlarında ilgili, kabiliyetli ve iyi yetişmiş insan kaynaklarına olan ihtiyacının artmasına sebep olduğunu belirten Hüseyin Toros, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi meslek liselerinin ekonomik kalkınmada büyük önem taşıdığını, ulusal ve uluslararası meslek standartlarına uygun eğitimin kalkınma potansiyeli olduğunu savundu.

“Yeteneklerine güvenen çocuklar mesleklerini erkenden seçebilir”

2023, 2053 ve 2071 vizyonuyla öğrencilere nitelikli ve kapsayıcı fırsatlar verildiğini hatırlatan Toros, yeteneğine güvenen çocukların ilgili oldukları alanda araştırma, geliştirme ve uygulama gibi gerekli bütün konularda eğitim alabileceği meslek liselerini tercih etmelerini söyledi. Burada disiplinli, takım halinde çalışmayı evrensel düşünmeyi, ahilik kültürünü, milli, manevi ve ahlaki değerleri yaşayarak öğrenebileceklerini de sözlerine ekledi.


Bunları da beğenebilirsin