Denizcinin anasayfası

Kruvaziyer seferleri mayıs-haziran gibi başlar

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, çok kruvaziyer seferlerin yeniden başlaması için mayıs-haziran aylarının planlandığını belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) bağlı İzmir’deki oda ve borsaların yönetim kurulları ortak toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleşti.İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile ilçe odalarının katıldığı toplantıda kontrollü normalleşme sürecinde ticaret hayatı için alınan önlemler ele alındı.

Toplantıda konuşma yapan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk dünya ticaretinde ve deniz taşımacılığında salgının yarattığı dengesizlik nedeniyle konteyner kıtlığının ortaya çıktığını dile getirdi.
Konteynerde yaşanan sorunun bir müddet daha devam edeceğini vurgulayan Öztürk, “Uzakdoğu ile Avrupa arasında küresel tedarik zincirinde bozulma, Avrupa pazarına çok yakın olan ülkemize çok iyi değerlendirmesi gereken tedarik ve üretim üssü olma fırsatı sunuyor. Diğer yandan hammadde ve navlun maliyetlerindeki artışın birçok endüstri dalında negatif etkisini görmeye başladık.” dedi.

Aşılama çalışmalarına bağlı olarak kruvaziyer turizminde planlama çalışmaları devam ettiğine değinen Öztürk, çok az sayıda kruvaziyer operatörü sınırlı seferlerine devam ederken seferlerin yeniden başlaması için mayıs-haziran aylarının planlandığını belirtti.


Bunları da beğenebilirsin