Denizcinin anasayfası

Arkas ve TURMEPA’dan temiz gelecek

Arkas ve TURMEPA iş birliğiyle Arkas TURMEPA II atık alım teknesi 2022 sezonunu “Arkas Yeşil İçin Mavi Platformu ile Ailece Farkındalık” etkinliğiyle açtı.

Arkas ve TURMEPA iş birliğiyle 16 yıl önce başlatılan sosyal sorumluluk projesi olan Arkas TURMEPA II atık alım teknesi 2022 sezonunu “Arkas Yeşil İçin Mavi Platformu ile Ailece Farkındalık” etkinliğiyle açtı. Proje kapsamında Arkas çalışanları ve aileleri Çeşme’de kıyı temizliği için seferber oldu. TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk yaptığı konuşmada “TURMEPA ve ARKAS’ın birlikte sürdürdüğü mavi yolculuğun 16. yılına girmiş olmak bizim için büyük bir mutluluk ve gurur. TURMEPA olarak iklim krizine karşı 28 yıldır mücadele ediyoruz. ARKAS da bu mücadelemizin 16 yıldır önemli bir parçası. ARKAS’ın derneğimize desteği birçok kuruma örnek oldu, özel sektörün dikkatini denizlere yöneltti ve pek çok destekçimiz de ARKAS’ı bu sosyal sorumluluk projesinde izledi. 16 yıldır mavi denizler için çalışan ARKAS TURMEPA II adlı atık toplama teknemiz, yüzbinlerce litre sıvı atık alımı yaparak bölgede deniz turizminden kaynaklanan kirliliğin önüne geçilmesine katkıda bulunuyor. Bu hizmet ile yat ve turistik teknelerden toplanan atık suyun denize karışması engellenerek, deniz canlılarının yaşam alanı korunurken biyoçeşitliliğin de devamlılığı sağlanıyor. Arkas Ailesi’ne 16 yıldır TURMEPA’ya verdikleri bu büyük destek için sonsuz teşekkürler. 16 yılık mavi yolculuğumuzda sayamayacağımız kadar çok eğitim ve farkındalık projesi gerçekleştirdik. Daha nicelerini hayata geçirmek dileğiyle.” dedi.
Arkas ve TURMEPA iş birliğinde düzenlenen kıyı temizleme etkinliğinde 40 kg atık toplanarak denizlere ulaşmasının önüne geçildi.

 

 


Bunları da beğenebilirsin