Denizcinin anasayfası

STM Tedarik Ekosistemi Platformu “STEP”i devreye aldı

STM Savunma Teknolojileri Yeni ihracatlara ve milli projelere imza atmaya STM STEP ile devam edecek.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş STM Tedarik Ekosistemi Platformu “STEP”i devreye aldı.
Savunma ve Uzay Araçları İmalatçısı Tedarikçileri ve iş ortakları ile birlikte büyümeye, yeni ihracatlara ve milli projelere imza atmaya STM STEP ile devam edecek.

Mevcut ve yeni tedarikçilerin yetenek envanterlerine göre dahil olabileceği STM STEP’te tedarikçilerin performans ve gelişim süreçlerinin takip edilebileceği ve gerekli durumlarda destek sağlanabileceği bir tedarikçi yaşam döngüsü yönetim süreci tasarlandı.

STM’nin uzman çalışanları bu süreçte tek tek tedarikçilere danışmanlık sağlayacak ve tedarikçilerin eksikliklerinin giderilmesinde ve yol haritası oluşturulmasında aktif rol oynayacak.

STM STEP ile teklif alma, sipariş, üretim ve teslimat gibi süreçler de ilerleyen aşamalarda platform üzerinden takip edilebilecek.

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz :

“Askeri deniz platformlarından, taktik mini iha sistemlerine varıncaya kadar yerlileştirme hamleleri içerisindeyiz. MİLGEM gibi ülkemizin gurur projesini yüzde 70’lere varan yerlilik seviyelerine taşımayı başardık. Benzer şekilde Türkiye’nin ilk milli fırkateyni olacak, MİLGEM-5’i (TCG İSTANBUL) en az yüzde 75 yerlilik oranıyla gelecek yıl teslim edeceğiz. Bu yıl içinde STM ana yükleniciliğinde ülkemize kazandırdığımız Test ve Eğitim Gemimiz TCG UFUK (A-591)’u 194 yerli firmamızın katkısı ile tamamladık. Türkiye’nin en modern savaş denizaltısı olacak Yeni Tip Denizaltı Projesi’nde (YTDP), dünyada sayılı ülkelerin üretebildiği denizaltı torpido kovanlarının yer aldığı baş kısım “Section50”yi mühendislik hizmeti vererek, yerli imkanlarla ilk kez Türkiye’de, Gürdesan’da ürettik. Siber güvenlikte entegratör kimliğimiz ve tecrübemiz sayesinde, anahtar teslim, bütünleşik siber güvenlik çözümleri için yerli siber güvenlik ekosistemi ile iş birliklerine imza attık. Ekosisteme destek vermek amacıyla Kalkınma Ajanslarıyla da iş birlikleri gerçekleştiriyor, yerli üreticilerimizle birlikte yol alabileceğimiz alanları, gün geçtikçe çeşitlendiriyoruz.” dedi.

 


Bunları da beğenebilirsin