Denizcinin anasayfası

Hüseyin Kaptan’ı kaybettik

YDO 1977 Güverte mezunu Kapt. Hüseyin Kolluoğlu vefat etti.

Cenazesi İzmir’e nakledilecek olup, 6 eylül 2022 salı günü ikindi namazına müteakip İzmir Güzelbahçe Merkez Camii’nden defnedilecektir.

Yelken ile Libya’ya gittiler

1974 yılında üç Türk Yüksek Denizcilik Okulu öğrencisi Ömer Salcı, Tuncay Saral ve Hüseyin Kolluoğlu daha bıyıkları yeni terlemiş üç genç iken büyük bir yolculuk yapmışlar. Yelken seyri ile Libya’ya gitmişler.Parasızlık ve yeterli desteğin olmaması onları yıldırmamış, 6,5 metre boyunda, 1.8 metre eninde, 65 cm su kesiminde yelkenli ve iki çift kürekli bir tekne ve okuldan ödünç aldıkları eski bir içten takmalı motor, 100 litrelik su tankı ile yelken basmışlar.

İstanbul’dan son Türk noktası Knidos Burnuna kadar uğradıkları her adada, koyda halkın, balıkçıların, bahriyelilerin sevgi ve yardımlarıyla kucaklanmışlar. Ardından fırtınalı, zorlu ve ölüm tehlikesi atlattıkları bir Akdeniz rotasıyla Libya’ya varmışlar.

“Kimse sormadan hemen açıklayalım, dünyanın pek çok ülkesini kıskandıracak bir konumdaki kıyılara sahipken, bütün bunlara sırtını dönen bir ülkenin Genç Turgut’ları olarak, bizi denizciliğe özendiren büyük denizci Turgut Reis’e şükranlarımızı sunmak gerektiğini düşündük.”

Denizcilik Dergisi olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza baş sağlığı diliyoruz.

 


Bunları da beğenebilirsin