Denizcinin anasayfası

Deniz kültürünü sevdiren kitap

Gemi inşa mühendisi Emre Karacaoğlu ile yazar Hikmet Temel Akarsu’nun kaleme aldığı "Edebiyatta Denizcilik, Denizcilikte Edebiyat" kitabı okurlarla buluştu.

Gemi inşa mühendisi Emre Karacaoğlu ile yazar Hikmet Temel Akarsu’nun ülkemizde deniz kültürü oluşturmak ve yaymak adına hazırladığı Edebiyatta Denizcilik, Denizcilikte Edebiyat kitabı Naviga Yayınları’ndan çıktı.

Hikmet Temel Akarsu ve Emre Karacaoğlu kitaplarında birbirinden değerli akademisyenlerin, yazarların, amatör denizcilerin kalema aldığı makale ve incelemeler ile dünya ve Türk edebiyatı eserlerine taze bakış açıları getiriyor. Kitapta ortak noktaları deniz olan destanlar, efsaneler, klasik romanlar, denemeler, şiirler ve seyahatnamelerden bölümler yer alıyor. Her biri farklı medeniyetlerden gelen bu hikayeler, geçmişi, günümüzü ve en uzak coğrafyaları birbirine bağlayan bağın edebiyat ve deniz üzerinden kurulduğunu da gözler önüne seriyor.

Oldukça iddialı tanıtım yazısında, “Bu eserin sayfalarında Sait Faik’in sadeliğini, Sadun Boro’nun maceraperest ruhunu, Barbaros Hayrettin Paşa’nın cesaretini, Azra Erhat ve Halikarnas Balıkçısı’nın doğayla insan aşkını, Thomas More’un zamanının ötesindeki yenilikçililik anlayısını, Jules Verne’nin bilim kurgu dünyasındaki gerçekçiliğini görecek ve daha nice yazarın kelime deryasında mutlaka kendinize ait bir liman bulacaksınız” deniliyor.


Bunları da beğenebilirsin