Denizcinin anasayfası

2019 IBIA Bunker Convention İstanbul’da

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) 13 nolu Meslek Komitesi Başkanı ve IBIA Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Muhtaroğlu, Uluslararası Bunkerciler Derneği (IBIA) yıllık sektör konferasının 2019 yılında İstanbul’da yapılacağını açıkladı.

İMEAK DTO Şubat Meclis Toplantısı’nda kürsüye çıkan Muhtaroğlu, “IMO tarafından yayınlanan kural ile 2020 yılında başlayacak olan ve tüm dünya denizcilik ve yakıt piyasalarında yaşanacak büyük değişim öncesinde gerçekleşecek son uluslararası büyük yakıt organizasyonu Türkiyemize getirmemiz ve İstanbul’da yapılacak olması tarihi bir başarıdır” dedi.

Bu organizasyonun her yıl bir kıtada yapıldığını, geçen sene Danimarka Kopenag’da gerçekleştiğini belirten Muhtaroğlu, “Aslında bu yıl bir başka kıtaya gitmesi gerekiyordu ancak uzun zamandır IBIA yönetiminde olmam ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın açık desteği ile bu organizasyonu 2019 senesinde Istanbulda yapmayı başardık. Istanbul bir dünya başkentidir kıtaların birleştiği yerdir teması ile 2020 öncesi bu büyük organizasyonu aldık. Bunu başarmamızda Deniz Ticaret Odamızın ve Türkiye’nin en önemli yakıt ikmalcileriyle beraber oda çatısı altında kurduğumuz IstanbulBunker2020 üyelerinin büyük desteği belirleyici oldu” diye konuştu.

Muhtaroğlu şunları söyledi :

“IstanbulBunker2020 önümüzdeki yıl başlayacak büyük değişim üzerinde çalışmak ve bu konuda hem ülkemize hem armatörlerimize katkı yapmak üzere Arkas Bunker, Socar, Petrol Ofisi ve Energy Petrol tarafından kurularak, başta Ulaştırma Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Gümrük İdaresi, EPDK ve rafinerilerimizle armatör kuruluşlarımız olmak üzere tüm sektör paydaşlarının katılımı ile çalışmalar yapılıyor. 2011’de Istanbul Bunker Konferansı’nın başkanlığını yaptığım dönemde IBIA Yönetim Kurulu’nun bir toplantısını Istanbul’da yapmasını temin etmiştim. Bu kez ise böylesine büyük bir organizasyonu Istanbul’a getirmekten büyük onur duyuyorum”

IBIA, bu ay içerisinde Londrada bin 400 kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek “IBIA Dinner” ile sektöre ilan edilecek.

IMO nezdinde danışman statüsüne sahip olan Londra merkezli IBIA, 900 üyesi ile bunker sektörünün tek uluslararası derneği ve 2018 senesinde kurallarda en etkili ilk 10 içinde oluşum içinde gösterildi.


Bunları da beğenebilirsin