Denizcinin anasayfası

2021 Mavi Bayrak başvuruları başladı

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Koordinatörlüğü tarafından denetimler gerçekleştirilerek yürütülen Mavi Bayrak teslim süreci, bu yıl pandemi sebebiyle denetim şekli ve zamanında değişikliklere gidilerek gerçekleştirilecek.

“Mavi Bayrak turizmde ayırt edici bir üstünlük”

Mavi Bayrak alabilmenin kriterlerine değinen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, “Değerli ‘Mavi Bayrak’ Plaj ve Marina sorumluları 2021 yaz sezonu mavi bayrak başvuruları başlamış durumda. Tüm plaj, marina ve yatların her yıl Mavi Bayrak alabilmek için online üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. Başvurular çevre eğitimi, çevre yönetimi, güvenlik, donanım ve hizmetler ile ilgili kriterleri taahhüt eder. Sorumluların başvuru formları ile birlikte yıl içerisinde yapmış oldukları çevre eğitim etkinlikleri ve bilinçlendirme dosyaları, deniz suyu analiz raporları, hassas doğal alan ve çevre bilgilerinin önemli olduğunu ve uluslararası jüri tarafından ele alınacak konuları kapsıyor. Belirlenen tarih aralığında başvuru yaparak bu önemli sertifikanın alınarak turizmde ayırt edici bir üstünlük olarak kullanılması önemli” diye konuştu.

“Şehrin turizm kalitesi için önemli bir gösterge”

Mavi Bayrak’ın önemini vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şöyle konuştu: ”Şehrimizin turizm kalitesinin arttırılması için önemli bir gösterge olan Mavi Bayrak programında yerel sorumluluğumuzda Akdeniz bölgesinde en fazla bayrak sayısının Alanya’da olması bizleri mutlu ediyor. 2021 yılında otellerimizi Mavi Bayrak programına kayıt olarak şehrimizdeki sayının daha da arttırılmasına yardımcı olmalarını istiyorum.”

Mavi Bayrak Nedir?

Bir yıl geçerliliği olan, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj, marina ve yatlara verilen uluslararası bir çevre olan Mavi Bayrak, plajlar için başta temiz deniz suyu, sonrasında güvenilir bir ortam anlamına geliyor. Bunun için plajlar sürekli kontrol ediliyor. Marinalar içinse deniz suyu analizleri istenmemekle birlikte diğer kriterlerle benzerlik gösteriyor. Mavi Bayrak programı, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülüyor. 1985 yılında Fransa ile başlayan programa 44 ülke üye.


Bunları da beğenebilirsin