Denizcinin anasayfası

TCG Piri Reis denizaltısı denizle buluştu

Reis Sınıfı Denizaltılardan ilki olan TCG Piri Reis deniz ile buluştu. TCG Piri Reis'in 2022 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın hizmetine girecek

Reis Sınıfı denizaltılardan ilki olan TCG Piri Reis (S-330) dün deniz ile buluştu. Sırada TCG Hızır Reis var.Proje, 6 adet havadan bağımsız tahrik sistemine sahip denizaltının Gölcük Tersanesi’nde inşa edilen TCG Piri Reis denizaltısı 2022 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın hizmetine girecek.

Savunma Sanayii Başkanlığı, Türk Savunma Sanayii 2021 Hedefleri arasında Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilen 1. denizaltı olan Piri Reis’in denize indirildi. Piri Reis denizaltından sonra bu yıl içinde Hızır Reis denizaltısı da havuza çekilecek.

Gölcük Tersanesi’nde inşa edilen ilk denizaltı olan TCG Piri rReis (S-330), 2019’da havuza çekilmişti. Dün denize indirilen TCG Piri Reis Denizaltısı, test ve donatım faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından 2022 yılı içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ‘na teslim edilecek.

ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) tarafından tasarlanan ancak çok yüksek bir yerli katkı oranı ile Türkiye’de inşa edilen REİS Sınıfı denizaltılardan, 2027 yılına kadar 6 adet inşa edilecek. Bu kapsamda inşa edilecek denizaltılar TCG Piri Reis, TCG Hızır Reis, TCG Murat Reis, TCG Aydın Reis, TCG Seydiali Reis ve TCG Selman Reis isimlerini alacak.

Reis Sınıfı Denizaltı Genel Özellikler

Uzunluk: 67,6 m (standart denizaltılardan yaklaşık 3 m daha uzun)
Tekne diş çapı: 6,3 m.
Yükseklik: 13,1 m (periskoplar hariç)
Su altı (dalış durumda) deplasman: 2.013 ton.
Hız (satıhta): 10+ knot.
Hız (dalış durumda): 20+ knot.
Mürettebat: 27.

Reis sınıfı denizaltı tedarik projesi Haziran 2005 yılında Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) kararıyla başlatıldı. Sınıfının ilk denizaltısı olan TCG Piri Reis (S-330) denizaltısı Aralık 2019 yılında havuza çekilmişti.


Bunları da beğenebilirsin