Denizcinin anasayfası

Türk Loydu’ndan MSC APEX ve MSC NASTRAN eğitimi

Türk Loydu ve BIAS Mühendislik iş birliğiyle, MSC Apex ve MSC Nastran Sonlu Elemanlar Modelleme ve Yapısal Analiz Eğitimi düzenlenecek.

Türk Loydu ve BIAS Mühendislik işbirliğiyle ile MSC Apex ve MSC Nastran Sonlu Elemanlar Modelleme ve Yapısal Analiz Eğitimi yapılacak.

29-30 Kasım tarihlerinde 2 gün sürecek olan eğitim, Türk Loydu Merkez Ofisi’nde uygulamalı olarak gerçekleştirilecek olan eğitimde; doğrudan ve hızlı modelleme yapılarak, entegre MSC Nastran çözücüsü ile ön işlemcide geçirilen sürenin büyük ölçüde kısaltılmasını sağlayan MSC Apex anlatılacak.

Türk Loydu ve BİAS Mühendislik iş birliğiyle yapılacak “MSC Apex ve MSC Nastran Sonlu Elemanlar Modelleme ve Yapısal Analiz Eğitimi” ile; havacılık, uzay, gemi inşa, savunma sanayi ve diğer imalata yönelik sanayi alanlarında uygulanan ve gelişen MSC Apex Sonlu Elemanlar Modelleme ve Simülasyon Yazılımı ile MSC Nastran Sonlu Elemanlar Yapısal Analizi Yazılımının bütünleşik olarak kullanımı ve sağladıkları imkanlar üzerine, deneyimli ve uzman eğitmenler tarafından teorik ve uygulamalı bir eğitim sunulacak. Eğitime tam zamanlı katılanlara, eğitimi tamamladıklarına ilişkin sertifika verilecek.

NASA’da geliştirilmeye başlanan MSC Nastran, 40 yılı aşkın bir süredir geliştirilmeye devam ediyor. Tasarlandığı ilk günden beri neredeyse tüm uzay mekikleri, hava araçları ve taşıtlar MSC Nastran ile analiz edildi. MSC Nastran karmaşık mühendislik işlerinde hızlı ve hassas çözüm sunmak için optimize edildi. Hexagon MI Firmasının geliştirdiği, öğrenme ve uygulama kolaylığı olan MSC Apex uygulaması ise, yapısal analiz öncesi modelleme ve sonrasında simülasyon imkanlarıyla kullanıcı dostu imkanlar sunuyor. Hızlı modelleme kabiliyetiyle, aşamalı ve montaj temelinde çözüm yapma ve sonuçları inceleme fırsatı veriyor.

Eğitime katılanlar: MSC Nastran ve MSC Apex Genel Bakış, MSC Nastran Girdi/Input ve Çıktı/Output dosyalarının incelenmesi, MSC Apex üzerinden MSC Nastran Girdi/Input ve Çıktı/Output dosyalarının elde edilmesi, Geometrinin Basitleştirilmesi ve Analiz için Hazırlanması, Midsurface çıkarılıp farklı kalınlığa sahip bölgelerin kalınlığının tanıtılması, Sonlu Eleman Ağının (Mesh) Oluşturulması, İzotropik malzeme bilgilerinin tanıtılması, Gerekli bölgeler için MSC Nastran RBE2 ve RBE3 gibi farklı rijit bağlantı elemanlarının kullanılması ve kullanım alanlarının tartışılması, Statik analiz tanımlamalarının yapılarak (Yük ve sınır koşulları) MSC Nastran’da analiz koşturulması, MSC Apex Custom Tools (İsteğe Bağlı Araçlar) Örnekleri hakkında bilgi sahibi olacak.

Türk Loydu ile BIAS Mühendislik işbirliğiyle düzenlenecek eğitime Gemi ve açık deniz yapıları, uzay ve havacılık, otomotiv, savunma, makine imalatı, beyaz eşya imalatı, nükleer enerji alanlarında ve MSC Apex ve MSC Nastran yazılımlarını Ar-Ge süreçlerinin gerektirdiği yapısal analiz ihtiyaçlarına yönelik kullanmak isteyen mühendisler katılabilecek.

Eğitime katılmak isteyenlerin ön kayıt için en geç 21 Kasım 2022 saat 16:00 a kadar başvuru yapması gerekiyor.


Bunları da beğenebilirsin