Denizcinin anasayfası

Abu Dabi Terminalleri ve COSCO işbirliğini artırıyor

CSP Abu Dabi Terminali, COSCO Denizcilik Limanlarının ilk uluslararası yeşil saha iştiraki. Yarı otomatik terminalin su derinliği 16,5 metre ve bu da konteyner gemilerinin 20.000 TEU’yu aşmasına izin veriyor.

Yıllık 2,5 milyon TEU’luk kapasite

Terminal, Nisan 2019’da 1,5 milyon TEU kapasitesi ile deneme faaliyetlerine başlayacak ve yıl içinde kademeli olarak yükselecek.

CSP, 275.000 metrekareyi kapsayan Orta Doğu’nun en büyük konteyner yük istasyonunu içeren terminalde 300 milyon dolar yatırım yaptı.

Khalifa Limanında konteyner terminalleri

Konteyner terminalleri yarı otomatik olmak üzere türünün ilk örneği olup, tam ve kısmi gümrüklü konteyner sevkiyatlarına, konteyner ambalaj hizmetlerine, de-konsolide kargo için kısa süreli depolamaya ve kolay bağlantıya sahip.

Abu Dabi Terminalleri ve CSP arasındaki yeni MOU,

Khalifa Port’un yerel, bölgesel ve küresel ticarette artan önemi  ile Çin Kemeri ve Yol girişiminin ana bölgesel merkezi olarak dahil edilmesini  planlıyor.

Şirketler, bir konteyner ağ geçidi limanı yapmak için Abu Dabi Halife Limanı’nda kapasite geliştirmeye ve kapasiteyi artırmaya devam edecek.

COSCO Shipping Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Xu Lirong şunları söyledi:

“CSP Abu Dabi Terminali’nin satış hacmini artırmak için nakliye rotalarını ve aktarma ağını geliştirerek terminalimizin kapasitesini en üst seviyeye taşıyacağız.

Terminal, uluslararası taşımacılık ve lojistik için küresel bir deniz merkezi oluşturmamız için bir pivot olarak belirlendi. ”

Çin, BAE’nin en büyük petrol dışı ticaret ortağı.

2017 yılında, iki ülke arasındaki ikili ticaret, BAE’nin toplam dış ticaretinin yüzde 14,7’sini temsil ederken yüzde 15 artarak 53 milyar dolardan fazla oldu.

İki taraflı ticaretin 2020 yılına kadar yılda 70 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

CSP, Doğu Asya’dan gelen yatırımcıları çekmenin yanı sıra Khalifa Limanı’nın rekabet gücünü artıracağını ve yabancı şirketlerin, bölgenin en büyük sanayi bölgesi Khalifa Sanayi Bölgesi Abu Dhabi’nin (KIZAD) serbest bölgesinde kurulacak yatırım için bir katalizör görevi göreceğini öngörüyor.

 Üretim ve lojistik merkezi ve serbest bölge.

410 kilometrekarelik bir alana yayılan KIZAD, bugüne kadar 200’ü aşkın kiracıyı ve 17.7 milyar dolarlık yatırımı çekti.

Şimdiye kadar, 19 Çinli şirket, Çin Jiangsu İl Denizaşırı İşbirliği ve Yatırım Şirketi tarafından Ağustos 2017’de kurulan gösteri bölgesinde arazi kira sözleşmesi imzaladı.

CSP Abu Dhabi Terminali, Abu Dhabi Ports’ın iki konteyner terminaliyle toplam 9,1 milyon TEU kapasiteli Khalifa Limanı’nı artırmak için beş yıllık büyüme stratejisinin bir parçası.

CSP Abu Dhabi Terminali, Khalifa Limanı’nı dünya sıralamasında 89’uncu en büyük konteyner limanı olmaktan çıkardı.

Haber: Maritime

ÇEVİRİ: Denizcilik Dergisi


Bunları da beğenebilirsin