Denizcinin anasayfası

Kalyoncu: Kalamış Marina ABD radarında

MIPIM fuarına katılan GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Amerikalı bir marina yatırımcısının Kalamış Marina ile ilgilendiğini söyledi.

Dünya  gayrimenkul sektörünü buluşturan MIPIM fuarı kapılarını açtı. Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen Fuar 15-18 Mart tarihlerinde binlerce profesyoneli ağırlıyor. Türk firmaları, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM’e çıkarma yaptı. Fuarda yatırım değeri 10 milyar dolar olan 30 proje tanıtılıyor.

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Mehmet Kalyoncu, fuarda Airport City’den Galataport’a, İstanbul Finans Merkezi’nden Fenerbahçe Kalamış Marina’ya, kentsel dönüşüm projelerinden markalı konut projelerine kadar birçok yatırımın sergilendiğini söyledi.

Uluslararası yatırımcıların Türkiye özelinde artık konut, AVM projeleri yerine lojistik ve Turizm yatırımlarına ilgi gösterdiğini belirten Mehmet Kalyoncu, “Proje kataloğunu gönderdiğimiz yatırımcılar arasında olan Amerikalı bir marina yatırımcısı Kalamış Marina ile ilgilendiğini iletti. Bakanların da katıldığı yatırımcı kahvaltısında talepleri daha net göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu arada Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesi geçtiğimiz ekim ayında yapılmış, ihaleyi Koç Holding’in bağlı ortaklığı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş. (Tek-Art) 2.5 milyar liralık en yüksek teklifi vermişti.

Cumhurbaşkanlığı’nın daha önce onayladığı proje yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla iptal edildi. İptalin gerekçesi ise açıklanmadı.


Bunları da beğenebilirsin