Denizcinin anasayfası

Dünyanın ilk SKF Marine Semineri gerçekleştirildi

İLKFER Grup tarafından düzenlenen "Denizcilik Sektöründe SKF Semineri" sektörün paydaşlarıyla buluştu.

Dünyada ilk SKF Marine semineri olma özelliği taşıyan “Denizcilik Sektöründe SKF Semineri”, SKF Türk Teknik Müdürü Burak Kasımoğlu ve İLKFER Grup Kurucu Ortağı Müh. İlker Meşe’nin açılış konuşmasıyla başladı.

SKF’nin neler yaptığına ve hangi sektörlere hitap ettiğine dair bilgiler veren SKF Türk Teknik Müdürü Burak Kasımoğlu, 40’ın üzerinde endüstri alanında ürün ve servis hizmeti verdiklerini kaydetti.

Denizcilik sektörü ile birlikte çimento, madencilik ve demir çeliğe kadar birçok alanda aktif olduklarını kaydeden Kasımoğlu, “SKF’nin en çok bilinen ürünü rulmanlar ve rulman üniteleri ancak bununla birlikte keçe ve sızdırmazlık çözümleri, yağlama sistemleri, yağlayıcılar ve aynı zamanda müşteri sahasında testlerini gerçekleştirmiş olduğu diğer mekanik servis işleriyle endüstride sizlerle birlikte yer alıyoruz” diye konuştu.

SKF’nin rulman ve diğer birçok alanda lider olduğunu söyleyen Kasımoğlu, bu başarıyı devam ettirebilmek adına her daim yeni teknolojileri ve uygulamaya özel rekabetçi ürünleri müşterileri ile buluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. Kasımoğlu, konuşmasının devamında şöyle konuştu:

“Hizmetlerimizi en iyi kalite ve sıfır hata prensibiyle yapmaya çalışıyoruz. Burada üretim kadar tedarik zincirini yönetmek de çok önemli. Dolayısıyla çok iyi bir tedarik ağıyla bu ürünleri sunmaya gayret gösteriyoruz. Birde bizim döner ekipman performansı dediğimiz bir modelimiz var. Bütün müşterilerimizin en büyük beklentisi daha yüksek performans ve daha düşük maliyet. SKF, tüm bunları sağlamak adına kontrat bazlı çalışma modelleri sunuyor. Burada döner ekipman performansını artırmaya çalışırken maliyetleri milimize ederek daha güvenli bir çalışma ortamı da sağlamaya çalışıyoruz.”

1907 yılında ilk rulvan üretici olarak kurulan SKF’yi rakamlar bazında değerlendiren Kasımoğlu, firmanın 41 bin çalışanı ve 91 farklı ülkede üretim tesisi olduğunu kaydetti. 130 ülkede faaliyet gösteren SKF’nin 2020 yılı cirosunun 7,5 olduğunu ve 17 bin distribütörü ile çok geniş bir coğrafi dağılımla en yakın noktada müşterileriyle olmaya çalıştığını dile getirdi.

İKFER Grup Kurucu Ortağı Müh. İlker Meşe’nin konuşması ile devam eden seminer Denizcilik Sektöründe Zorluklar ve Çözümler, Gemilerde Durum İzleme, Gemiler için Bakım Araçları & Kaplinler, SKF Marine Servis ve Çözümleri ile Sahte Rulman ve Riskleri oturumları ile son buldu.

Meşe şunları söyledi :

“Öncelikle, dünyada ilk defa yapılan SKF Marine seminerine katıldığınız için çok teşekkür ediyoruz. SKF Marine yeni kurulan bir bölüm. Yılbaşından itibaren bizimle çalışmaya başladılar. Bu nedenle SKF Almanya ve SKF Türkiye’yi  bu hususta teşekkür etmek istiyorum.

1989 yılında başladığımız ilk şirketimizden bu geldiğimiz noktayı sizlerle paylaşmak isterim. İlk şirketimiz VECOM HOLLAND firması ile 1989’dan beri birlikteyiz. Dünyanın 760 limanında Türk gemilerine kimyasal madde, oksijen, asetilen ve malzeme veriyoruz.

Daha sonra UNIKAL ile başladığımız kalibrasyon şirketimiz ile Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyoruz. de ilk sıralarda yer alıyoruz ama marine sektöründe birinciyiz. Bir çok alanda kalibrasyon yaparak sektöre hizmet veriyoruz.TURKAK’lı olan firmamız ile bu sene SU TEST laboratuvarı da açmış bulunuyoruz.

2022 Nisan ayında başlayan, gemilerde kullanılan suların testleriyle ilgili sorunu çözmek için bu laboratuvarı açtık ve kısa sürede ciddi bir ivme yakaladığımızı düşünüyorum.

Diğer bir şirketimiz de UNICODE LTD. Bu şirketimiz ile planlı gemi bakım yazılımları yapıyoruz. Şu anda 300’den fazla gemiye hizmet veriyoruz. Bu yazılım yerli ve milli olduğu için üzerinde çok duruyoruz.

Bu yazılım sayesinde UNUMARIN ILS ile askeri gemilere yazılım yapan firmamız da, abancı ülkelere verilen gemilerin bakımı için bir yazılım geliştirdi.

Bunun yanında gemilere aldığınız yakıtı ve kullandığınız yağı test eden VISWA Lab ile de çok ciddi bir hizmet veriyoruz. 1000’in üzerinde bülten paylaştık ve yeni yakıtlarla ilgili iki yeni kitap yayınlayarak yeni yakıtlardaki problemlerin Türk filomuza etkisini azaltmaya çalıştık  ve devam ediyoruz.

Terasaki Türkiye ile gemilerde şalter bakımlarını yapıyor ve çok ciddi bir bilgi aktarımı sağlıyoruz.  Çünkü gemiler kolay kolay batmazlar. Sadece yangından batabilirler. Yangın da şalterden çıkar. Bu nedenle bunu çok önemsiyoruz ve her türlü şalter bakımını yapacak duruma geldik.

Son olarak aramıza katılan SKF Marine ile sizlere farklı bir hizmet daha vermeyi amaçlıyoruz. Şaft seallerı, sintine separatörleri, yalpa kanatları ve yağlama yağı izleme sistemini kısa sürede öğrenerek sizlerle paylaşacağız. Bugün burada bunun başlangıcını yapmış oluyoruz.


Bunları da beğenebilirsin