Denizcinin anasayfası

Shipsider Katar’da görücüye çıktı

YDO Güverte 2012 mezunu Ayşe Aslı Başak tarafından kurulan Shipsider, demoraj hesaplarından kira sözleşmesi yönetiminine kadar birçok fonksiyonu yapay zeka destekli olarak sunuyor.

Deniz ticari operasyonlarında devrim yaratmak için yola çıkan Shipsider, dünyanın en büyük teknoloji organizasyonu olan ve dünyadan 15 bine yakın start-up, teknoloji yatırımcısı ve haydaşının katıldığı Web Summit Katar’da gövde gösterisi yaptı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Güverte 2012 mezunu Ayşe Aslı Başak tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk silikon vadisi Bilişim Vadisi’nde faaliyet gösteren denizcilik girişimi Shipsider, akıllı, yapay zeka destekli, modüler ve bulut tabanlı SaaS yazılım platform hizmetiyle denizcilik sektöründe devrim yaratmaya kararlı.

Denizcilik sektörünün uzun süredir dönüştürücü bir çözüm beklediğine dikkat çeken Ayşe Aslı Başak, Shipsider’ın bu sorunun yanıtı olarak ortaya çıktığını söyledi. Başak, “Shipsider, gemi kiracıları ve ticari operatörlere özel sefer öncesi, sefer sonrası, demoraj hesapları ve kira sözleşmesi yönetimini yapay zeka odaklı tek bir platform altında birleştirerek operasyonel verimlilik ve inovasyon için yeni bir endüstri standardı belirliyor. Mevcut karmaşık yazılımların aksine, Shipsider’ın web tabanlı uygulaması ve mobil uyumlu çözümleri, hem büyük hem de küçük/orta ölçekli kuru dökme yük ve tanker kiralayıcılarına, deniz nakliyesi ticari operatörlerine ve ticari armatörlere en iyi hizmeti sunan Navlun Karbon Hesaplayıcısı da dahil olmak üzere temel işlevleri entegre ediyor” dedi.

Belçika’da 40 yaşın altında 40 profesyonel listesine uzak yol gemi kaptanı olarak seçilen, denizde ve karada geçen 16 yılı aşkın tecrübeye sahip Ayşe Aslı Başak’ın Shipsider yolculuğuna, şirketin kurucu ortağı ve CTO’su Bariq Al-Shakkaki, tüm mobil geliştirme ve API’lere liderlik eden kuruc ortak Ahmed Al-Shakkaki ve kullanıcı deneyimi (UX/UI) tarafında ise İrem Nur Erenel eşlik ediyor.

BM Kadın Girişimcilik ödülü

Ççok kısa sürede büyük bir başarıya imza atarak küresel otoritelerin de dikkatini çeken Shipsider  BM Kadın Girişimcilik Programı kapsamında ödül aldı ve UN Women programına Türkiye’den beş kadın girişimci arasından seçildi. UN Women programıyla önemli bir kilometre taşını geçen Shipsider, bundan sonraki aşamada ABDSan Fransisco’da bulunan Silikon Vadisi’nde büyük teknoloji liderlerinin mentörlüklerine, doğrudan ağ oluşturma olanağına ve küresel yatırımcılarla buluşmaya ilerleyecek.

Yüzde 50 büyüme hedefi

“Önümüzdeki yıl için öncelikli büyüme hedefimiz kullanıcı tabanımızı yüzde 50 genişletmek” diyen Başak, “Bunu, Shipsider’ın işlevselliğini artırarak, yeni modüller sunarak ve denizcilik endüstrisinde uluslararası stratejik ortaklıklar kurarak başarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Başak şunları söyledi :

Shipsider ekibi, Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği’nde Web Summit’e katılan Türk teknoloji girişimlerine özel düzenlenen resepsiyonda TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ile de bir araya geldiler.

Operasyonel verimlilik

“Shipsider’ın dönüştürücü etkisi, denizcilik ticari operasyonlarının tüm yelpazesini tek bir akıllı, modüler platform altında düzene koyma ve entegre etme yeteneğinde yatmaktadır. Shipsider, yapay zeka teknolojisinden denizcilik operasyonları algoritmasından yararlanarak, yük karar alma süreçlerinde devrim yaratıyor, operasyonel verimliliği artırıyor ve dijitalleşmeyi demokratikleştirerek denizcilik süreçlerini denizcilik şirketleri için erişilebilir, uygun maliyetli ve çevresel açıdan sürdürülebilir hale getiriyor”

Kargaşadan sadeliğe

“Denizcilik endüstrisi, modern operasyonlara ve veriye dayalı karar alma ihtiyacının giderek daha fazla farkına vardıkça, Shipsider, denizcilik ticari operasyonlarının belirli karmaşıklıklarını yenilikçi ve erişilebilir bir şekilde ele almak için benzersiz bir şekilde tasarlanmış, trendlere uygun bir çözüm olarak ortaya çıkıyor. Shipsider, denizcilik sektörüne yaptığı teknolojik katkıların yanı sıra iş hedeflerini geliştirirken anlamlı bir sosyal etki yaratmaya da kararlı. Kurumsal sosyal sorumluluk felsefesini benimseyen Shipsider, Türkiye’de SheFarers Platformu ve ABD’de Women Offshore gibi girişimleri gururla destekliyor. Bu kuruluşlar, kadın denizcilerin güçlendirilmesinde, liderlik becerilerinin geliştirilmesinde ve geleneksel olarak erkek egemen denizcilik sektöründe cinsiyet eşitliğinin teşvik edilmesinde hayati roller oynuyor”

Çeşitlilik ve katılım

“Çeşitliliğin ve katılımın öneminin bilincinde olan Shipsider, kârının bir kısmını kadın denizcilerin ilerlemesine ayırıyor. Şu anda kadınlar dünya çapındaki denizcilik işgücünün yalnızca %1’ini temsil ediyor; Shipsider’ın geliştirmeyi amaçladığı bir istatistik. Shipsider, sektördeki kadınların gelişimine ve yükselmesine yatırım yaparak yalnızca daha eşitlikçi bir denizcilik ortamına katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda yenilik ve ilerlemeyi teşvik etmede farklı bakış açıları ve yeteneklerin muazzam değerini de kabul ediyor”


Bunları da beğenebilirsin