Denizcinin anasayfası

Tatil değil değerlendirme haftası diyelim

Hep birlikte 1. ara tatil değil, öz değerlendirme haftası diyelim

Öz değerlendirme; öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin, kurum ve kuruluşların kendilerini, uzmanların bu alanda oluşturmuş oldukları yöntem ve teknikleri kullanarak değerlendirmeleridir.

Gelişen teknoloji ve iletişim imkânları ile öğrenciler bilhassa EBA üzerinden zengin eğitim fırsatı elde edebiliyorlar. Çocuklarımız ilgileri ve teknik şartlar ölçüsünde eğitim ve öğretime devam ediyorlar.

Orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretim 31 Ağustos 2020 tarihinde başladı ve 18 Haziran 2021 tarihinde bitecek.

Eğitim öğretim faaliyetleri yüz yüze, uzaktan etkileşimli, EBA web, EBA TV veya diğer web siteleri üzerinden yoğun olarak devam etmektedir. 16 Kasım – 20 Kasım tarihleri arasında ise ara verilecek. Bu haftada öğrenciler, öğretmenler, veliler ve yönetim herkes daha yoğun bir öz değerlendirebilme yapma fırsatı

bulacaklar.

Hep birlikte artık tatil yerine değerlendirme veya benzeri kelimeler kullanarak beynimizi kendimiz için daha faydalı olabilecek işlere yönlendirebiliriz. Daha nitelikli bir eğitim öğretim için hepimizin öz değerlendirme, iç değerlendirme ve dış değerlendirmelere ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu alanda farkındalık, duyarlılık ve kültür oluşumu için hep birlikte el ele verelim.

Öz değerlendirme için daha fazla bilgiye http://ozdegerlendirme.meb.gov.tr/dosya/Oz_Degerlendirme_Uyg.Reh.2019.pdf adresinden ulaşılabilir.


Bunları da beğenebilirsin