Denizcinin anasayfası

Damen, Malezya için RoPax filosu inşa edecek

Hollandalı gemi yapımcısı Damen Shipyards Group, Malezya'nın Penang Limanı ile mevcut filonun yerine beş adet RoPax feribotu inşa etmesi için sözleşme imzaladı.

Malezya Yarımadası’nı Penang Adası ve George Town ehirleri arasında çalışacak feribotlar 2023’ün ortalarında teslim edilecek. Damen Ferry 3508 sınıfı, maksimum 250 yolcu ve 50 araç (scooter ve motorsiklet) taşıyacak şekilde tasarlanan feribotlar Damen, yeni gemilerin verimli ve uygun maliyetli olmasını sağlamak için Penang Limanı ile işbirliği içinde çalışacak.

Damen ayrıca, hızlı rampa kontrollü otomatik yanaşma ve yanaşma dubaları gibi zaman kazandıran teknolojilerle feribot terminallerinin yükseltilmesine de yardımcı olacak.

Damen, anlaşma gereği feribotlara bir yıllık teknik destek sağlayacak ve yerel bir bakım merkezi kuracaktır.

Damen’in Malezya Bölge Direktörü Gysbert Boersma , “Penang Limanı ile ortak bir çabayla, feribotların günlük programını sürdürürken düşük maliyetli bir çözüme ulaştık ve bölgenin ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlamalarını dört gözle bekliyoruz. Ayrıca, bakım merkezimiz yerel istihdam ve bölgesel denizcilik sektörüne olumlu katkı sağlayacak’’ açıklamasını yaptı.


Bunları da beğenebilirsin