Denizcinin anasayfası

IMPA’nın emniyet kampanyası

Türk kılavuz kaptanları, 1 - 15 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak IMPA'nın emniyet kampanyasını bekliyor.

Dünyada kılavuz kaptan çarmıhları üzerine yapılan araştırmalar, neredeyse on çarmıhtan beşinin kusurlu olduğunu gösteriyor. Bu çarmıhlar hakkında ne kadar bilgilendirme, farkındalık çalışması, kampanya düzenlense de çarmıhlardaki eksiklikler, kusurlar bitmiyor. Bu konuda çözüme ulaşmak için beş unsuru büyüteç altına almak gerekli. Bunlardan ilki kılavuz kaptanın kişisel güvenlik ekipmanları (can yeleği, kask, özel kıyafetler vb.) ve onun kişisel fitliği; ikincisi husus pilot botları ( dünyada kabul edilen standartlara uygunluğu, personelinin eğitimleri, tecrübeleri ve talimleri vb.); üçüncüsü gemi (donanımlar, personelin eğitim, tecrübe ve talimleri, bu donanımların ilgili kurumlar tarafından denetlenmesi vb.) ; dördüncüsü olarak yanaşılan terminaller ( iskeleler, kılavuz kaptan transfer düzenekleri vb.) ve son olarak pilotajın yapıldığı yerdeki can kurtarma servislerinin olup olmadığı ve etkinliliği  ( VTS,  Kıyı Emniyeti unsurları, Sahil Güvenlik unsurları, pilot istasyon gözcüleri,  olay mahallindeki gemiler/ tekneler vb.) Sadece bir unsura odaklandığınızda ne yazık ki çözüme varılamıyor. O yüzden bunlar arasındaki karşılıklı ilişkileri iyi analiz etmeli ve bunlarda aksayan yönler varsa bunları gidermemiz gerekiyor. Bu beş unsurun da katıldığı müşterek talimler çok ama çok önemli. Bildiğiniz gibi IMPA her yıl Ekim ayı başında kılavuz kaptan transfer düzenekleri ile ilgili bir kampanya düzenliyor. İşte bu kampanyaya katılmak biz kılavuz kaptanlar için çok önemli. Bu yıl Cancun Meksika’da düzenlenen 25. IMPA kongresinde geçen sene gerçekleştirilen kampanyanın sonuçları da paylaşıldı. ( Annual IMPA Survey, by Capt. John Pearn). Aşağıda bu kampanya ile ilgili üç duyuru yer almaktadır. İlki Kılavuz kaptan Adam Roberts (Avustralya), ikincisi Kılavuz Kaptan Arie Palmers ( Hollanda) , sonuncusu da IMPA Genel Sekreteri Nick Cutmore’e aittir.

“1-15 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak IMPA Emniyet Kampanyası neredeyse geldi. Kılavuz kaptanların bu kampanya için harcadığı zaman, dolduracakları formlar, pilot çarmıhlarının iyi ve kötü fotoğraflarını paylaşmak, IMPA’nın sizin adınıza savunma yapma yeteneğini geliştirir. Bu tarihler arasında lütfen katıldığınız her gemiyi rapor edin. Pilot çarmıhları sonsuza kadar dayanmazlar, onları erken yenileyin, sıklıkla yenileyin”  Adam Roberts ( Marine Pilot,  Newcastle NSW, Avustralya, Vice President IMPA, 25/9/2022 Linkedin post)

“Yıllık IMPA emniyet kampanyası yaklaşıyor!! Lütfen tüm uyumlu ve uyumlu olmayan pilot transfer düzeneklerini bildirin. Mümkün olduğunca çok geri dönüş yapalım. Dünyada her gün ve gece binlerce gemi kılavuzlanıyor. Pilot çarmıhları hakkında mevcut duruma bilimsel bir bakış açısı elde edebilmek için elbette büyük bir geri bildirim gerekiyor! İyiyi,  kötüyü ve çirkini rapor edin. Geri bildirimi uygulama aracılığıyla bildirmek kullanıcı dostu olup, fotoğraflar bunu daha da netleştirecek ve her rapora yüklenebilecek! Pilot transfer düzenekleri güvenliği konusundaki eylemleriniz yalnızca bir kişinin hayatını kurtaracaksa, dünyayı değiştirmeyeceksiniz, ancak bu kurtardığınız kişinin dünyasını değiştirecek!!!!” Arie Palmers ( Marine Pilot, The Randsad, Hollanda, 25/9/2022 Linkedin post)

“Sevgili meslektaşlarım,Yıllık IMPA Güvenlik Kampanyası’nın 1-15 Ekim 2022 tarihleri ​​arasında gerçekleştirileceğini bildirmek istiyorum. Ankete https://survey.impahq.org linkinden ulaşabilirsiniz ve e-posta adresinizi ve evrensel şifre olan “ladder” kullanarak siteye giriş yapın. Gemide internet bağlantısı mevcutsa, güvenli ise gemideyken gönderi yapılabilir. İnternet yoksa anket çevrimiçi olarak tamamlanıncaya kadar ayrıntıları not etmek için yazdırılabilir bir form kullanılabilir. Anket sayfasına erişmek ve yazdırılabilir formu indirmek için IMPA web sitesini www.impahq.org ziyaret edin. “Güvenlik Ekipmanı” başlığı altında yeni soruların eklendiğini unutmayın. Hem güvenli hem de güvenli olmayan pilot transfer düzeneklerinin raporları beklenmektedir.

Üyelerden bu bilgileri ve ankete erişim talimatlarını kampanya başlamadan önce mümkün olan en geniş katılımda bulunmaları ve anket döneminde (1-15 Ekim 2022) kılavuz kaptanların katılımını aktif olarak teşvik etmeleri rica olunur. Lütfen yalnızca 1-15 Ekim arası anket döneminde yapılan transfer girişlerinin kabul edileceğini unutmayın. Site, raporlarını hemen giremeyenlere zaman tanımak için yayında kalacaktır. Devam eden desteğiniz ve dünya çapında kılavuz kaptanların yararına olan bu hayati göreve katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz. Saygılarımla. ( Nick Cutmore, Secretary General IMPA (22 September 2022 IMPA Notice No 967 )

Hadi ne duruyoruz? Şimdiden 1- 15 Ekim tarihlerini takvimlerimize işleyelim ve Türkiye’yi ve Türk Kılavuz kaptanlarını bu kampanyada birinci yapalım. Hepinize güvenli manevralar dilerim. Allah selamet versin.

www.uluchanhan.com


Bunları da beğenebilirsin