Denizcinin anasayfası

Bir Farkındalık Kampanyası: Kılavuz Kaptan Transfer Emniyet İşaretleri

Bu yaz, Kapt. Cafer Kıribrahim Yalova'da gemi demir sahasında pilot botundan kılavuzluk yapacağı tankere transfer sürecinde denize düşerek can verdi.

Bu yaz, 18 Temmuz 2022’de Yalova Limanı kılavuz kaptanlarından Kapt. Cafer Kıribrahim (64 yaşında) Yalova Çiftlikköy gemi demir sahasında “Yalova Pilot 2” isimli pilot botundan kılavuzluk hizmeti vereceği “Alhena” adlı tankere transfer sürecinde denize düşerek hayatını kaybetti.

Bu acı olay Türkiye’deki kılavuz kaptanları çok üzdü ve derinden etkiledi. Emekliliğine sadece bir yıl kalan Kapt. Kıribrahim’i 19 Temmuz’da İstanbul’da sonsuzluğa uğurladık. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevdiklerine başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Bu kazadan sonra, kılavuzluk teşkilatları bu olaydan dersler çıkararak güvenlik uygulamalarını gözden geçirdi. Bunların neler olabileceği çalıştığım şirkette de tartışıldı ve kabul edilenler yürürlüğe konuldu ve bu süreç halen devam etmektedir.

O günlerde aklıma kılavuz kaptan transfer emniyet işaretleri hazırlamak geldi. Sayfalarca yazı yazmak yerine, görsellerle bu süreci anlatmanın daha etkili olacağını düşündüm. Düşünce ortaya çıkınca sırada uygulama vardı. Bu görseller yap-yapma şeklinde hazırlanacaktı. Ancak bir sorun vardı. Bu görseller nasıl hazırlanacaktı? Bu sorunun yanıtı şirketimizde çalışan Aygün Çakır oldu. Aygün yetenekli genç bir adam. Ona projeyi anlattım ve o da kısa bir düşünmeden sonra, bana olumlu yanıt verdi. Böylece Ekim 2022 başı projeye başladık.

Çakır farkındalık projesi için şunları söylüyor:

“Bu farkındalık projesine Kılavuz Kapt. Uluç Hanhan ile başladık. Bir gün bana aklında bir proje olduğundan bahsetti. Aslında projenin ana fikri görsel iletişim kullanarak denizcileri belli konularda bilinç sahibi yapmaktı. Grafik tasarım alanında bilgim olduğunu bildiği için bana bu projeden söz etti ve beraber çalışmamızı istedi. Ben de büyük bir heyecan ve istekle bu teklifini kabul ettim. Kapt. Hanhan’ın uzman olduğu konularda fikirlerini bana iletmesi ve benim de bunu görsele aktarmam sonucunda 3 Ekim 2022’de projeyi resmen başlattık. “Her zaman güvende kalın” mottosunu benimseyerek projelerimize hala ilk günkü heyecanla devam ediyoruz”

Şimdi size geçen bu 3 ay sonunda ortaya çıkan 10 adet görseli sunacağız. Görsellerin sizler tarafından da yayılmasını umuyor, bu vesileyle mutlu yıllar dileriz.

“Unutmayın, her zaman güvende kalın”

Kapt. Uluç Hanhan – Aygün Çakır


Bunları da beğenebilirsin