Denizcinin anasayfası

Şu turuncu kılavuz kaptan botları

Onları renginden tanırsınız, genellikle turuncu veya kırmızı renkte, hızlı teknelerdir. Evet, kılavuz kaptan botları diğer deyişle pilot botlarından söz ediyoruz.

Onları renginden tanırsınız, genellikle turuncu veya kırmızı renkte, hızlı teknelerdir. Evet, kılavuz kaptan botları diğer deyişle pilot botlarından söz ediyoruz. İstanbul veya Çanakkale Boğazı’nın, körfezlerin, limanların, iskelelerin girişlerinde ( çıkışlarında)  gemiye yanaşıp kılavuz kaptanı gemiye verir veya alırlar. Bu botlarda kaptan ve gemici çalışır. Vardiya usulü görevlerini yaparlar. Kaptanlar çalıştıkları kılavuzluk teşkilatında her gün onlarca kılavuz kaptanı salimen gemiye verir ve gemiden alırlar. Gece, gündüz, yaz, kış, soğuk, sıcak, kar, tipi, rüzgâr, dalga, deniz, domuz demeden 7 gün/ 24 saat kılavuzluk teşkilatının, liman başkanlığının, GTH’nin ( Gemi Trafik Hizmetleri), Kıyı Emniyeti Teşkilatı’nın emrindedirler. Bu işi binlerce kez yapmışlardır. Gemiye nereden yaklaşılacağını, hangi manevralar yapılacağını, geminin nasıl rüzgâraltı yapılacağını, kılavuz kaptanı ıslatmadan gemiye nasıl verileceğini ve alınacağını çok iyi bilirler. Soğukkanlı, saygılı, dikkatli, işine son derece bağlı denizcilerdir. İleride yerlerini bırakacakları gemicileri de öyle yetiştirirler. Özellikle denizde gerçekleşen acil durumlardan gemicilerini bilgilendirir, başlarından geçen olayları anlatır, gemicilerin farkındalıklarını arttırır ve düzenli olarak talim yaparlar. Botlarının bakım- tutumunu ihmal etmez, onlara gözleri gibi bakarlar. Gemiciler her altı saatlik vardiyalarının sonunda çizmelerini giyer, botlarını direk cundasından sintineye kadar yıkar, temizlerler.  Her ikisi teşkilatın kendilerine verdikleri giysileri ve güvenlik teçhizatlarını giyer, bot kaptanları kanunen hak sahibi oldukları yeterlilik rütbelerini takarlar.

Bu yazımızda kılavuz kaptan bot personelinin yıllardır gerçekleştirdiği kutsal bir görevden söz edeceğiz. Denizden adam kurtarmak.  “Denize adam düştü! ( Man overboard!) ” denizcilikte kullanılan uluslararası bir terimdir. Bu bir acil durumdur. Denizden adam düştüğünde geminin yapacağı iş ve işlemler bellidir. Bunlar hemen tatbik edilir, olay gündüz meydana gelmişse, deniz ve rüzgâr durumu uygunsa ve kazazede hemen görülmüşse, denize düşenin hayatta kalma olasılığı yüksektir. Burada uzun uzun bu işlemlerin neler olduğuna girmeyeceğiz. Bizim bu yazıda vurgulayacağımız husus, kılavuz kaptan botu personelinin bu kutsal görevi sık sık yerine getirdiğidir. Bu kutsal görevi daha da iyi anlatabilmek için Anadolu Kılavuzluk A.Ş. ‘de İzmit Körfezi’nde görev yapan yedi bot kaptanı ile görüştük. Şimdi sizi onların anlatımları ile baş başa bırakıyorum.

Hasan Bakır: 1955 doğumluyum, ailem aslen Rizelidir, İstanbul’da büyüdüm. 1977’de DB. Deniz Nak. TAŞ.’de miço olarak göreve başladım ve 1997’de oradan emekli oldum. 1999 ile 2020 arası Deniz Kılavuzluk ve Anadolu Kılavuzluk şirketlerinde çalıştım.  Darıca’da botta çalışırken,  5-6 adet amatör balıkçı teknesini botuma yedekleyerek iskeleye döndüğüm olmuştur. Her teknede 2 kişi olsa demek ki 10-12 kişi kurtarmışım. Bize amirlerimiz tarafından verilen talimat ile Eskihisar-Yalova feribotlarından atlayan veya başka nedenlerle boğulmuş dört, beş cesedi denizden aldım. Hatta hiç unutmam bir keresinde, gemilerin izlediği rota üzerinde bir şişme simit içinde kucağında bir yaşında bir bebek olan adam kurtardığım olmuştur.  Yine Darıca önlerinde seyreden bir polyester tekne, ani patlayan hava nedeniyle Yalova’ya sürüklenmişti. Ben de iskelede ikinci bot olarak bekliyordum. Bana haber verilince hemen iskeleden hareket ederek, onları sağ salim alıp Darıca’ya getirmiştik.

Ahmet Şahin: 1965, Trabzon doğumluyum. 1996’da gemiadamı cüzdanı çıkarttım.  Sularımızda balıkçılık yaptım. Daha sonra Trabzon limanında vinç operatörü olarak çalıştım. 1994-1997 yılları arasında İstanbul Boğazı’nda bir firmanın servis motorunda çalıştım.  1998’de Deniz Kılavuzluk A.Ş.’ne girdim ve halen çalışıyorum. Balıkçılık yaptığım yıllarda 5-6 küçük tekneyi aldım ( 8-10 kişi). Boğazda çalışırken, deniz ortasında yangın çıkan bir yattan 5 kişiyi kurtardım. Yine Haydarpaşa limanında yan yatan bir gemiden 10 personeli alıp Karaköy’e getirdim. Darıca’da feribotla ile ilgili beş vaka yaşadım. Denize atlayan 4 kişiyi sağ olarak kurtardım, bir kadın yolcunun ise cesedine ulaştık. Yine Darıca’da yaklaşık 10 tane amatör balıkçı teknesi ki bu yaklaşık 20 kişi eder, onları kurtardım. 2007’de Yelkenkaya Burnu civarında olan deniz kazasında 3 kişiyi kurtardım. Darıca’da yıllar önce bir askeri helikopter düşmüştü. Helikopter kırıma uğradı, 1 askerin cesedini sudan aldım. Bir keresinde Darıca açıklarında başına vinç koçası vuran bir gemiciyi alarak iskelede bulunan ambulansa yetiştirdim. Yarımca’da manevraya giren küçük bir tankerin makine dairesinde yangın çıkmıştı, tankeri römorkörler Kirazlıyalı’ya çekti, ben de gemiden 15 kişiyi aldım.

Recep Ali Sayın:1965, Rize doğumluyum. 1981-1987 arasında balıkçılık yaptım. 1987’de gemiadamı cüzdanı çıkarttım. 1987-2004 arası uzakyola giden gemilerde görev yaptım. 2004’den beri İzmit Körfezi’nde çalışıyorum. Feribottan atlayan 1 kişiyi kurtardım. Yaklaşık 10 amatör balıkçı teknesi kurtardım. Yaklaşık 20 kişi diyebilirim.  Ayrıca aniden yatan bir kosterden 6 kişiyi aldım.

Fahri Taşkıran:1969, Yalova doğumluyum. Denize 1988’de başladım. Gemlik’te, büyük balıkçı gemilerinde çalıştım, bot kullandım. Daha sonra bir süre yat kaptanlığı yaptım. 2004’ten beri İzmit Körfezi’nde çalışıyorum. 2007 başlarında bot kaptanı oldum. Feribotlardan atlayan; 4-5 sağ, 2 yaralı kurtardım ve bir ceset aldım. 15 civarında amatör balıkçı teknesi yedekledim ki bu 30-35 kişi eder. Hatta bir keresinde teknede 6-7 kişi vardı. Yarımca’da çalışırken, fiber bot içinde 2 kadın ve 3 erkeği kurtardım.

Ercan Yalçınkaya: 1975, Kandıra doğumluyum. 15 yaşında balıkçılığa başladım. 1994’te gemici belgesi aldım. 2005’te Deniz Kılavuzluk’a başladım. Feribotlardan atlayan 2-3 kişiyi aldım, hepsi de sağdı. Amatör balıkçı teknesi olarak 7-8 tekne yedekledim. Yaklaşık 20 kişi olabilir kurtardıklarım.  Ne yazık ki denizden 2-3 ceset aldığım olmuştur.

Fatih Öztürk: 1979, Kandıra doğumluyum. 2001’de gemiadamı cüzdanı çıkarttım. 2001-2004 arası balıkçılık yaptım. 2004-2005’te bir firmanın palamar servisinde çalıştım, burada palamar botu kullandım. 2005’te Deniz Kılavuzluk’a başladım. Darıca’da 7-8 tane amatör balıkçı teknesi kurtardım. Yaklaşık 14-15 kişi olabilir toplam sayıları. Birkaç kez de denizden ceset aldım.

Hüseyin Atak: 1982 İstanbul doğumluyum. 1997’de gemiadamı cüzdanı çıkarttım. 1997-2004 arası teknelerde, acente motorunda, motor yatta ve tankerde çalıştım. 2004’den beri İzmit Körfezi’nde çalışıyorum. Feribottan atlayan 4 kişi kurtardım, 2 cesedi aldım. 7-8 tane amatör balıkçı teknesi yedekledim. 14-15 kişi olabilir sayıları. Bir deniz bisikletinde 3 genci kurtardım. 2007’de Yelkenkaya Burnu civarında olan deniz kazasında 13 kişiyi kurtardık. Onları toplam yedi dakikada tekneye almıştık. Yarımca’da teknesi batan 2 kişiyi, bir liman iskelesi altından aldım.

Yedi kılavuz botu kaptanı hatırlayabildikleri ile sınırlı olmak koşulu ile yaptıkları bu kutsal görevi bizimle paylaştılar. Sonuç olarak yaklaşık 230 kişiyi kurtarmışlar ve denizden yaklaşık 15 ceset almışlar. Bu sayılar çok etkileyicidir. Tabii bu görevin başka paydaşları da var, onlar da teşkilatın vardiya sorumlusu baş pilotun talimatlarını bot kaptanlarına ileten “gözcü” arkadaşlar. Onlar, ilgili kuruluşların teşkilata ilettikleri vakaları, vardiya sorumlusu baş pilotun gözetiminde bot kaptanına ileterek olay mahalline botları sevk ederler. Görev tamamlanınca tekrar botlar eski düzenlerine dönerler.

Yurtdışında birçok ülkede kişi ve kurumlara “kurtarma madalyası” verilmesi âdeti vardır. O ülkenin denizde can kurtarma ile ilgili otoritesi, kurtarmada rol alan kişi ve kurumlara bu madalyayı verir. Bu çok onurlu bir madalyadır. Bu madalyayı alan kişi veya kurum bunu başucundan, ofisin baş köşesinden ayırmaz. Eğer böyle bir “kurtarma madalyası” verilmesi söz konusu olursa, ilk önce kılavuz kaptan botlarımızın personeline verilmelidir.

www.uluchanhan.com


Bunları da beğenebilirsin